1. 1997 yılında çekirdeği bir araya gelmiş, 1999dan beri aktif müzik yapan naçizane ve kıymetli türk rock grubumuz. Yaptıkları işler oldukça profesyonel olmakla beraber bana göre en başarılı oldukları yer sahne performansıdır. 99 yılından beri müzik yapan bu adamlar, döneminden itibaren genç nüfusunun ilgisini çekmiş ve işin güzel yanı 2000lerde dinleyen dönemin ergenleri grubu hala beğenmektedir ve yaş skalası çooook uzamıştır.

    grubun 2009da ekibe katılan bateristi cengiz baysal, bogazici tarih'i yarım bırakıp los angeles'ta müzik eğitimi almıştır ve okuduğu Percussion Institute of Technology bölümünden ^:honors^ derecesi ile mezun olur ayrıca "senenin en çok gelişme gösteren öğrencisi" ödülünü alır. sonrasında abd'de eğitimine devam eder çeşitli burslar ile, işini geliştirir misafir öğretim görevlisi olarak çalışır.

    grubun gitaristi batuhan mutlugil, batu mutlugil'in oğludur. Batu mutlugil, yavuz çetin ile blue blues band'de çalan kişidir.

    grup ilk albüm çalışmalarına başlamadan, ham eğitimlerini ve üretimlerini seattle'da yapmıştır. kaan seattle'a müzik öğrenimi görmeye gitmiş, ve ilk çalışmalarına başlamıştır. seattle= pearl jam, nirvana, alice in chains, soundgarden, ----> grunge'ın babaları ++++ bonus: come as you are

    duman, stüdyo kayıtlarını da sikindirik istanbul stüdyolarında öylesine değil, yine profesyonelce rock müziğin babalarının evlerine gidip irlandada 3 ay kalarak albüm kayıt sürecini tamamlamıştır. Kayıtları dublin'de michael jackson, muse, r.e.m gibi grupların eser verdiği yerde yapmıştır. Dibine Kadar şarkısına ise Kemerburgaz'da bulunun taş ocaklarında hayranlarıyla birlikte çekmiştir. Bu klibin yönetmenliğini Pearl Jam, Radiohead, Placebo gibi ünlü sanatçılarında klip yönetmenliğini yaptığı Yon Thomas yapmıştır.

    ayrıca tüm bunların üstüne, yaptıkları kaliteli içerikle, aşık ettiren besteleri ile, yürekten performanslarıyla, insanına yakınlığıyla ve de hepsinden öte korkusundan ete sütlüye karışmayan, yalama olan çakma sanatçıların aksine cesurca karşı durabildikleri için türkiyenin sayılı değerlerindendir.

    "oteli kökünden yakmalılar
    ki senin için ölsün yarınlar"

mesaj gönder