• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.16)
amelie - jean-pierre jeunet
paris'te garsonluk yaparak, kendine özgü bir dünyada yaşayan saf, çekingen ve masum bir kızdır amelie. annesinin beklenmedik ölümü, babasının soğuk tavırları ve yaşadığı travmalar sonucu, sevimli ve boş şeylerle uğraşarak kendisine eğlence yaratmaya çalışsa da aslında hayatı sıkıcı bulduğu için kendisini son derece yalnız hissetmektedir. bu kısır döngü amelie’nin evde bulduğu bir kutuyu ve onun aracılığıyla sahibini keşfetmesiyle birlikte bir anda bıçak gibi kesiliverir... amelie aşık olmuştur.
  1. filmi izledim bir amelenin hayatını anlatı-?! pardon tv8 açık almış.

    film sanatsal ve ticari açıdan büyük başarı yakalasa da bazı yazarlarca ağır ithamlara maruz kalmış. bunlardan en çok konuşulanı ise kaganski'den. bu beyefendinin dikkat çektiği kısım filmin geçtiği montmartre’ın hemen bitişiğinde bir zenci mahallesi bulunması ve filmde burada yaşayan insanlar neredeyse hiç gözükmemekte olması. ayrıca filmde sadece 3 tane siyahi insan oynuyor, bunlar da ana karakteri tren istasyonunda rahatsız etme görevindeler. kaganski'ye göre filmde zencilerin bulunmamasının sebebi yönetmenin, paris'in muhteşemliğini resmetmeye çalışması ve zencilerin bu mükemmelliği bozacağını düşünmesi.

    lakin diğer ünlü eleştirmenler bu çıkarımlara kulak asılmaması gerektiğini iddia etmiş, yönetmen jean-pierre ise filmde kamera önü ve arkasında çalışan afrika kökenli insanlardan bahsederek iddianın asılsızlığına vurgu yapmıştır.
    bozuk

mesaj gönder