1. aslında verdiğimiz tavsiyeler dikkate alınmadığı için bu başlığa yazmayı bırakmıştım fakat dünkü deby krizini çözebilecek bir çözüm yolu sunuyum dedim. tabiki bu öneri geliştirilebilir, farklı versiyonları uygulanabilir veyahut herzaman ki gibi dikkate alınmayabilir. orası büyük abilerin işi.

    her ne kadar herkes deby ye girmek umrumda değil desede yazdığınız bir yorumun daha fazla kişiye hitap etmesi insanı mutlu eder. bu ister bi yemek hakkındaki yorum olsun isterse kafka nın kitabının 250 kelimelik analizi olsun. fark etmez. şahsen ben yazdığım^:eski yorumlarımdan bahsediyorum^ yorumların daha fazla kişi tarafından okunmasını isterim. bunun en kolay yoluda debyden geçiyor.

    burda ego masturbasyonundan bahsetmiyorum. o farklı bir konu benim bahsettiğim daha fazla kitleye hitap edebilme. üzerinde düşünülmüş, uğraşılmış, çok kaliteli yorumlar deby ye giremeden^:daha fazla kitleye hitap edemeden^ evrenin gözlemlenemeyen yerlerine gitti.

    neyse fazla sözü uzatmadan öneriye geçelim. öncelikle bir tane deby yerine 3-4 tane deby olmalı. her birinin ismi de değiştirilmeli. örneğin sadece bilim/sanat/felsefe/tarih/sağlık kanallarını kapsayan bir deby olmalı. veya teknoloji/yazılım/oyun/haber gibi. tabi bunlar sadece taslak düşünceler. üzerinde durulursa çok daha detaylı şeyler oluşur. bu şekilde istatistiklere girdiğimizde ilgilendiğimiz alanın deby sine gireriz ve zamanımızı boşa harcamamış oluruz.

    el atılmışken beğenilmeyen yorumlara da bi çeki düzen verebiliriz. tabi el atılırsa. ^:swh^

mesaj gönder