1. pek politika bilmem. ilgim yok. gelişmekte olan diye bir şey olduğuna inanmıyorum. ne de olsa bunu da televizyonda söylüyorlar.

    diyarbakırda; dağkapı meydanında(yeni adıyla şeyh sait meydanı, orada şeyh sait'in infazı gerçekleşmiştir.) askeri bir yapı var. yapının meydana bakan cephesinde "diyarbakırlı, vanlı, erzurumlu, trabzonlu, istanbullu, trakyalı ve makedonyalı, hep bir milletin evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır." yazıyor. ortak geçmişe vurgu yapmak amacıyla söylenmiş bi söz var burda. lakin ortak geçmiş pek ortak geçmemiş.

    seçilen söylenen şehirler ermeni kürt rum gibi türk olmayan kimselerin yoğunlukla yaşadıkları yerler. memleketin geleceği ortak geçmişten ortak geleceğe vurgusuyla yapılınca ortak geçmiş insanların aklını meşgul ediyor. zamanında en genel geçer majör ortak geçmiş ya da nokta islamdı. bakınız memlekette gayrimüslim kalmadı. olanlar gizleniyor. şimdi ise türklük ve bunu türk islam birliği geyiğiyle ya da türk islamcılıkla yapılıyor. bakalım diğerleri kadar acı şekilde olacak mı bu olaylar. güllük gülistanlık da değil durum zaten.

    ismet özelin söylediği müslüman olunmadan türk olunmaz sözü aklıma geldi. memleketin devlet ideolojisini böyle derinlemesine hazmetmiş başka kaç adam vardır bilmiyorum.

    neyse. atatürkün en büyük yanılgısı bence herkesi kendi gibi mücadeleci çalışkan azimli zannetmesiydi. ya da devlet eliyle bu meziyetleri insanların benliğine geçirebilme inancıydı.

    hala yıkılmış devlet osmanlıdan kalma sıkıntıları çeken, osmanlının topraklarının üzerine kurulmuş, din devleti olan osmanlının devamı olan türk devleti.

mesaj gönder