1. ben hamle konusunda verguzbay'a katılıyorum. maçları o organize etti bana kıyak geçer belki diye de değil. :)

    satranç sonuçta dikkat işidir de, hamle yaparken dikkatli olmak zorundasınız. üstelik bunu söylerken kapı gibi raporlu hiperkativite ve dikkat eksikliği hastası olduğumu belirteyim.

    mesela, bir acayip adam ile oynuyoruz, ben telefondan girdim. farklı oyunlarda bir kez kalem bir kez de vezirim gitmek istediğim asıl yerin birkaç kare önünde kaldı. bu da gerçekten telefon kaynaklı bir hataydı. acayip sağ olsun kendi fark edip geri almayı teklif etti. ben de güvenini boşa çıkaracak alakasız bir yeni hamle yapmadım.

    ben başkalarıyla oynarken adam veziri e2 gibi bir yere oynayıp şah çekti bana. benim e7'deki veziri görmedi muhtemelen, ben de aldım vezirini. geri almayı teklif etti. ben de sandım ki f1'e gidecekti de fare takıldı falan. kabul ettim adam ondan sonraki hamlede a8 gibi bir hamle yaptı. yani bunun el sürçmesiyle falan hiç alakası yok.

    satranç strateji oyunu sonuçta, dikkat ve görmek gerekiyor. ustalığın bir parçası da o dikkat bence.

    not: vezirle ilgili hamlede bir acayip adam geri almayı kabul ettiğinde, veziri doğru yere aldığımda mat olacağını da biliyordu. adam gıkını çıkarmadı. buradan kendisine tekrar öpücükler. ;)

    not 2: ulgan yazdıklarımı üstüne alınmış. dediği gibi ben isim vermedim, sadece bir örnekti. kimseyi tahkir ettiğim yok sadece bu geri alma işi bence doğru değil, dikkat de oyunun parçası yani. ayrıca buna benzer şeyler turnuva dışında da olabiliyor.

mesaj gönder