• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.14)
edge of tomorrow - doug liman
uzaylıların dünyaya saldırması üzerine dünyadaki ordular birleşir ve uzaylılara karşı savaşmaya başlar. bill cage, hiç savaşmamış tecrübesiz bir kumandandır ve kendisine intihar görevi verilir. daha ilk hamlede öldürülen cage, dirilip tekrar dünyaya gelir ve kendisini sürekli ölüp dirildiği bir zaman döngüsünün içinde bulur. bu sayede sürekli aynı gün içerisinde dirilip geri dönerek her seferinde daha güçlü bir şekilde mücadele edecektir.
  1. tom cruise ve uzaylıların istilasını birlikte görünce hafif önyargıyla yaklaşıp, filmi izlemekten dahi vazgeçebilirsiniz ancak yapmayın, filmi izleyin.

    bilimkurgu ögeleriyle, zaman zaman güzel tadındaki komedisiyle ve aksiyonuyla ve fikir yürütmeniz gereken bazı boşluklarla birlikte olmuş bir film diyebilirim, benim notum da 8/10, imdb puanı da şu an için tom cruise ye rağmen 7,9 (451 bin oylamayla)

    !---- spoiler ----!

    benzer sahneleri defalarca izlemenize rağmen bir sıkıcılık unsuru hissetmiyorsunuz, cage defalarca uyanıyor uykudan, her defasında aynı şeyi yapıyor ancak bir defasında neler olduğunu her ayrıntısına kadar anlatmasına rağmen kendisine inanılmaması, bir defasında savaştan vazgeçip, içkisini yudumlarken yine ölmesi güzel detaylar.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder