1. nükleer enerji, atomun çekirdeğinden elde edilen bir enerji olarak tanımlanabilir.enerji atomdan kendiliğinden çıkmaz, bunun için atomu zorlayabilecek ve enerjisini bizim kullanabileceğimiz hale getirecek nükleer reaktöre ihtiyaç duyar.

    nükleer enerji 3 nükleer reaksiyondan birisi ile oluşur.

    -füzyon
    -fisyon
    -yarılanma

    nükleer enerji elde edebilmek için reaktöre,reaktör içinde zenginleştirilmiş uranyuma ihtiyaç vardır. fisyon reaksiyonu sonucu bölünen atomlar çok yüksek miktarda enerji çıkarır.çıkan enerji, 100 sene önceki gibi buhar enerjisine dönüştürülerek elektrik üretecek türbinlerin deli gibi dönmesini sağlar.

    nükleer enerji reaktörlerinin deniz kenarına kurulmasının sebebi budur deniz suyu, bol miktarda buharlaşacak deniz suyu.

    nükleer enerji geleceğin en önemli enerji kaynaklarından birisidir, ve geliştirilmesi elzemdir.dünyada 400 kadar nükleer enerji santrali bulunmaktadır.bu santrallerin ürettikleri enerji dünyanın elektrik ihtiyacının %15 karşılayacak kapasitede çalışır.

    yazıyı bu bölüme kadar okuyan okuyucular nükleer enerjiyi övdüğümü düşünebilir,şimdi sıra geldi yermeye.

    nükleer enerji kullanma tekniği (nükleer reaktör) bana göre insanoğlunun kendi başına ördüğü 5 büyük çorap'dan birisidir.evet uranyum diye bir element var yüksek miktarda enerji açığa çıkarıyor ama enerjiyi neden çok tehlikeli bir dönüşüm sistemi olan nükleer enerji reaktörleri ile temin ediyoruz.

    gelelim memleketimizde kurulacak reaktörlere,
    en büyük handikap bu teknolojiyi dışarıdan satın alıyor oluşumuz.elimizde olmayan bir teknoloji bilen eden yok gavur ne verirse o.bu böyle olmaz ne kadar son sistem şöyle güvenli böyle emniyetli deseler de ortada inanılmaz boyutlarda bir risk unsuru var.

    risk aslında sadece bizi ilgilendirmiyor,tüm dünyanın birlikte çözmesi gereken bir problem. teknolojisinin geliştirilmesi ve bir bebek odasında çalışabilecek kadar güvenli hale getirilmesi gerekiyor.

    abd'nın uçak gemilerini hepiniz bilirsiniz filmlerden dizilerden zira bol bol reklamını yapıyor süper güç.işte o uçak gemilerinde inanılmaz gelişmiş bir reaktör var,30-40 yıl enerjiye ihtiyaç duymuyor bu gemiler.keza denizaltıları da öyle.ilk nükleer uçak gemisi "uss enterprise", enterprise'ı hatırladınız tabi star trek'den.

    nükleer enerjiye tamamen dur diyemeyiz ona ihtiyacımız var fakat günümüz teknolojisi ile zırt pırt reaktör de inşa edemeyiz.teknolojiyi gerçekten güvenli bir hale getirene kadar yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak ve yaygınlaştırmak şimdilik en mantıklı seçenek.

    nükleer reaktör, hırsızlarla dolu bir mahallede bahçede beslenen aç arslan gibi.hırsızlar için son derece etkili onları parçalayabilir, sahibini de...

mesaj gönder