1. öncelikle (bkz: hamileler okumasın) ^:swh^

    günümüz ve önümüzdeki 30 yıl itibarı ile kesinlikle türkiye'de kullanılmaması gereken bir enerjidir.

    Neden?

    1-teknolojik donanım;

    Uzun uzun yazmayacağım bunu, ülke olarak bu konuda kesinlikle başarılı olamayacağımız, enerji bakanımızın yazmış olduğu kedi ve trafolar isimli mini öyküsünde ve piston aşağı düştü minvalinde, “sistem çöktü” , “bilemiyorum valla neden oldu?” tarzı 31 mart 2015 elektrik kesintisi açıklamalarından aşikardır ve TÜBİTAK ULAKBİM Müdür Yardımcılığı görevini yapmakta olan eski hayvanat bahçesi müdürü Mustafa Sancar isimli şahıs hepimizin malumudur.

    2-Afet-Kaza-sabotaj riski;

    Deprem japonya’nın olduğu kadar bu ülkenin de gerçeği ve japonya’da olan kazanın, Japonya’da olmasından mütevellit ne kadar ucuz atlatıldığı, buna rağmen o çalışkan ileri teknoloji insanları olan Japonların Yusuf Yusufları hala kulaklarımızda. Türkiye’de bu durum şöyle özetlenir “ aman Allah korusun”
    Ülke olarak dış ilişkilerde ne derece başarılı olduğumuz da ortada. İş bu noktada kan alırlar arkadaşım. (bkz: bir terör ülkesi olarak Türkiye)
    Red Alert 2 oynayan efsane nesile dahil olan bu kardeşiniz, lise yıllarında az reaktör patlatıp oyun kazanmadı. Her şey bir tarafa dünya üzerinde şu anda %100 güvenli bir nükleer santral bulunmamaktadır. Bu noktada Çernobil’i saygıyla anıyorum.

    3-Radyoaktif atık havuzları;

    Malumunuz üzere Uranyum içerisinde ısı verecek enerji tükendikten sonra, uranyum çubukları soğuyuncaya, radyasyon normal seviyeye gelinceye kadar suyun altında muhafaza edilirler. Muhafaza süresi dolduktan sonra yapılan analizler sonunda radyasyon seviyesi yüksek olanlar ayrılır. Radyasyonu normal düzeye inen katı cisimler toprağa gömülürken, sıvı olanlar denizlere veya göllere karıştırılır. Artık kontoryum trollemesinde olan videoda gördüğünüz balıkların gerçeklerini mi görürsünüz, walking dead dizisindeki zombilerin, akdenizde tatil yapan Ruslar olduğuna mı inanırsınız siz bilirsiniz.

    Allah aşkına haksızsam haklısın deyiniz.^:swh^

mesaj gönder