1. bilim, dinden çıkmıştır ve çok büyük oranda dini inancı olmayan kimselerin tekelindedir. gerekli istatiksel araştırmalara bakarak bu oldukça net bir biçimde görülebilir. ama sorun da işte tam burada başlamaktadır. evet, kanun veya teori değil, sorun, konu hakkında bilmeden konuşmaktı. sorun, yukarıda verdiğim bilgileri körlemesine okumaktı. sonra da gelip tekrar pişkin pişkin "bilgi paylaşırsınız." diye laf kalabalığı yapmaktı. sorun, anlatım konusunda bilgisizlikten dolayı başarısız olup bu başarısızlık ortaya çıkınca karşı tarafı egosunu tatmin etmekle suçlamaktaydı.

    her neyse... konu şudur ki, evrimi kabul eden benim bildiğim hiçbir bilim adamı ilk insan gibi bir ifadede bulunmaz, bu yaradılış hikayesine inanmaz. ha, inanan ve bu yolla evrimi inkar edebilen bilim adamları varsa... umarım bilimsel teorilerle desteklebiliyorlardır bu görüşlerini, görmeyi oldukça isterim. umarım bu konuda bilgi paylaşılır, istifade etmeyi çok isterim. türk eğitim sisteminden evrim öğrenmeye çalışanlara duyurulur.

    başlığın amacını kaybetmemesi adına bu tartışma içindeki son diyeceğim basit bir soruya cevap vermek ve cahil kalınmış bu konuyu aydınlatma çalışmaktır. "normal bir insan vücudunda gereksiz olarak gösterilebilecek herhangi bir organ, organel, hormon, yapı, doku mevcut mudur?"

    körelmiş organlar diye bir tanım vardır evrimsel biyolojide. evrim yavaş bir süreç içinde ilerlediğinden ve insan da bu süreçte değiştiğinden, değişim sonucu bazı organları işlevini kaybederek körelmiş ve hızlı bir süreç olmadığından bu bazı organlar da kaybolana kadar körelmiş, "gereksiz" ve zarar verici olarak vücutta kalmaktadır. bunların günümüzde en bilinen örneği de yirmi yaş dişleridir. şu an insanların yüzde bilmem kaçında bu dişler çıkmamakta ve kişiye bir sorun yaratmamaktadır. bu süreç ilerleyerek yakında bu körelmiş ve "gereksiz" parçamızdan kurtulacağımızı bilmekteyiz. bunun gibi birçok körelmiş ve körelmekte organ bulunmaktadır, araştırılarak bulunabilir.

    gerekli araştırmalar ışığında en bilgili insanın bilgisiyle değil, çok daha azını bilerek farkındalıkla yapılan eylemdir.

mesaj gönder