1. http://www.milliyet.com.tr/pyd-pkk-ile-esad-dan-turkiye-ye-dunya-2394539/

    aha sana eksen kayması. devamı ne olacak belirsiz ama abd ile yakınlık artmaya başlayınca sular da ısındı. el bab'dan sonra hedefin pyd olması bekleniyordu ama abd yedirir mi pyd'yi? peki öso ortaklığındaki tsk operasyonları sonlanınca esad öso'ya ne diyecek? iki taraf da belirlenen geçici sınırlara geldi. ışid el bab üzerindeki hakimiyetinde son noktalarına geldi. rejim ve tsk aynı sınıra dayandı. şimdi şunun üzerine dün akşamki esad-pyd görüşmesi başlayınca insan tedirgin oluyor.

    gece gece içinden çıkamadığım bir nokta var: tamam, abd ile bir yakınlık zuhur etti ve rusya uçağı krizi oldu. aynı zamanda pkk ve ypg terör örgütü değil dedi rusya. bu cepte. şimdi esad pkk-pyd ile oturur türkiye'ye karşı anlaşma da yapar, parçalar oturuyor. peki abd bunun neresinde? denklemler alt üst oldu şu kısa zamanda. ezbere binen bir gidiş vardı ama bir türkiye-abd yakınlaşması olayları nereye getirdi. harbiden nereye getirdi? bir sigara yakıp geçmiş'i kurcalamak gerekecek galiba bu gece.

    not: başlık da fırat kalkanı operasyonu olsa iyi olacak. operasyon başlar başlamaz açılmış bir başlıktı, güncellenmesi iyi olur.
    ae

mesaj gönder