1. kasıtlı olarak insanları rahatsız etmektir, yani troll kişinin topluma karşı dik durmaktan geri kalmayan üstün vasıflarıyla alakası yoktur. çünkü aksi takdirde bu pervasızlık, patavatsızlık gibi isimler alırdı en fazla, ki bu da kişinin mizacına ve kendini ifade etme şekline veya rahatsız olan kesimin rahatsız olma sebebine bağlı olarak değişebilirdi.

    sadizm, psikopatlıkla değilse de, kuru kuruya işsizlikten fazlasıdır. çünkü troll, görüşlerinden ötürü tepki çeken değil tepki çekmek için görüş bildirendir. (görüşü bu olsun ya da olmasın.) herkes saray soytarısı olup kral çıplak demeye özenir, ki bu zeka gerektiren bir iştir ve takdir edilmelidir, fakat troll olmak giyinik krala çıplak demektir ki tartışma çıksın. hikayeyi bilen varsa, kıyafeti görmenin şartını da hatırlıyordur, bu durumda sorun halkta değil kıyafeti göremeyende olmalıdır, kıyafeti gördüğü halde çıplak diyense art niyetlidir. bu art niyet ilgi çekmenin "olumlu ilgi için topluma köle olmaktansa olumsuzunu çekerim heyt" fikri midir, sadizm midir, başka bir şey midir bilmiyorum.

    ben hobi olarak ciddi yazmayı severim, bazısı rahattır ama konu rahatlık değil. troll, lafını ölçüp biçmemek değil doğru ölçüp kasten hatalı biçmektir.

    gelsin primler^:swh^

mesaj gönder