1. herhangi bir ibrani dine mensup kişileri veya çizgi romanlardaki lucifer morningstar'ı bekleyenleri üzme ihtimali olan, lucifer dizisi baş karakteri.

    özetle, "cehennemde işkencecilikten sıkılıp dünyaya inmiş şeytan"dır. babasına (yaratıcısı, yani tanrı) cehenneme sürülmesi nedeniyle öfkelidir.


    karakteri-güçleri:
    konuştuğu insanın (dedektif chloe hariç) en derin arzularını bir basit soruyla ortaya çıkarabilir. tanrı'nın en önemli yaratılmışlarından biri, binlerce yıl sürmüş bir hayatı ve cehennemde işkence yaptığı yüz binlerce insan olduğu için, insanlarla ilişkisi çok sığdır ve cennetten de kovulmuş olması nedeniyle insanları hep küçümser. fakat her bölüm insanları tanıdıkça lucifer'ın da karakteri değişmektedir. kutsal bir varlık olduğu için, üstün fiziksel kuvvete ve (bir koşul hariç) insan yapımı şeylerden hiç zarar görmeme özelliğine sahiptir. aynı zamanda cehennemin efendisi olduğu için, insanları öldüresiye korkutabilmektedir.

    şeytanı sempatik yaptıkları için eleştirilmesi mümkün, fakat inançsız olduğum için "bu dizideki karakterlerin tamamı kurgusaldır" ibaresi daha dizi başlamadan yanıyor benim kafamda. acaba lucifer'ın satanistlerle dalga geçtiği bölümü, ciddiye alıp lucifer'a tapınmasınlar diye mi yaptılar diye merak etmiyor değilim. ayrıca şurası da bir gerçek ki, zaten, şeytanı "kutsal kitaplardan" öğrenip de onun kötü olduğunu okumuş birinin satanist olması aşırı saçma. diziden görüp ikisini birbirine karıştıranınsa bilinçliliğinden şüphe etmeli.

mesaj gönder