1. istisnalar kaideyi bozmasa da maddesel çıkarlar uğruna kurulan arkadaşlıklardır. gerçek anlamda arkadaşlık ne yazık ki 9 10 yaşlarında sona eriyor. bu yaşlardan sonra erkekler arkadaş çevrelerini maddiyat, daha geniş çevrem olsun, arkam olsun niyetleri ile belirlemeye başlıyorlar. özellikle kız arkadaş sayısı fazla olan erkeklerin ortamına girmeye çalışan erkekler sayesinde arkadaşlık grupları çöküyor.
    benzer şekilde kızlar da arkadaş seçimlerinde 9 10 yaşlarından itibaren çıkarcı davranıyorlar. yani her halukarda üniversite bitene kadar yapılan arkadaşlıkların temelinde çıkar ilişkileri yatıyor. kimi insan güzel kızlara veya yakışıklı erkeklere yakın olabilmek için arkadaş seçiyor, kimi insan derslerinde başarılı olan kişilerle arkadaş olmak istiyor, kimi insan arkam olsun diye bir siyasi görüş topluluğu ile arkadaş oluyor. üniversiteden sonra ise en iyi ihtimalle bu arkadaşlıklar bayramdan bayrama yapılan ziyaretlere dönüşüyor.
    kimse kendisini kandırmasın benim şuyle iyi böyle parlak arkadaş grubum var diye. bir erkek bir kız yüzünden bozulan nice kankilikler, nice dostluklar gördü bu göz. hele ki yetişen yeni nesilin sanal arkadaşlıkları bu kadar bile uzun dayanmıyor.

mesaj gönder