• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.81)
the walking dead
yürüyen ölüler bir çatışmada yaralandıktan sonra kendine gelen ve dünyayı yaşayan ölülerin ele geçirdiğini gören bir kasaba şerifinin hikayesini anlatıyor. ailesini bulmak için büyük şehire gidiyor fakat burada durumun kendi kasabasınınkinden de kötü. yine de ailesini ve hayatta kalan birkaç kişiyi daha bulmayı başarıyor.yürüyen ölüler başkahramanının tüm zayıflıklarını ve insani yönleri göstermeye çalışan, yan karakterlerinin hikayelerine de olabildiğince eğilen, iyi yazılmış, dramatik derinliğe sahip sıkı bir film tadında.
  1. ilk ciktigi gunden beri severek izledigim, elime gecen cizgi romanlarini da okumaya calistigim (bkz: frank darabont) yapimi. uzun sezon aralari ve tatmin etmeyen bolumleri oldugu iddia edilip gereksizce elestiriliyor. ben elestirileri cok hakli gormemekle beraber yapimin piyasadaki bircok diziden daha kaliteli ve ozgun oldugunu soyleyebilirim.

    son bolumlerdeki bilgisayar efekti kaplan ve ceylan ile rezalet bir teknik ekibe sahip olduklarini gosterdiler ama kostum ve makyaj ile bu rezaleti ortuyorlar.

    dizi seyircisi sabirsiz yada sadece bizim ulkemize ozgu bir durum. cunku ben diziyi amc kanalindan takip ediyorum ve her bolum sonrasi yayinlanan talking dead isimli programda insanlarin hayranligini gorebiliyorum. takipcileri diziden cok memnun ve ozel bir baglari var. bunu program esnasinda yayina baglanarak, twitlerle yada hayran mektuplari ile goruyorum. pazar gunlerimin degismez eglencesidir bu yapim. reklamlar bile diziye ozgudur zombi temali gondermeler, urun tanitimlari olur. talking dead de her haftanin kritigi yapilir ve o bolum one cikan kisiler konuk olarak degerlendirme yaparlar.

    ama bizim izleyicimiz durmadan elestirir ve dalga gecer sanki zorla izlettiriyormus gibi. begenmedigin hakkinda neredeyse kufure varacak sozler soyledigin yapimi niye izliyorsun be arkadasim. '10 dakikalik konuyu 50 dakika anlatmis' diyeni goruyorum. bir omru 'yasadi ve oldu' seklinde iki uc kelimeye sigdirilsin istiyolar sanirim. dizimiz bir zombi dizisinden ote hayatta kalma, psikolojik savas, sosyal iliskiler, guc kavgasi uzerine kurulmusken ve zombi temasi buna cok guzel yedirilmisken neden hala karakterler uzerinden aksiyon gormedik, zombi gormedik, rick gormedik, lucile gormedik muhabbeti yapiliyor. dizi basladigi gibi cizgisinde devam ediyor tek degisen izleyicimizin sabirsizligi. oturup 2 saat yavas cekim at surme sahnesinin oldugu yerli dizilere katlanip her bolumu bir efsane olan bu yapima laf edilmesini ben kaldiramiyorum. ayni olay game of thrones uzerinde de donuyor. bu kadar elestirilipte bu kadar izlenen bir dizi neden oluyor anlamiyorum.
    sozum meclisten disari.

    edit: zulfiyarine dokundugum yazar, kizma hemen. kacak yollarla sadece eglenmek icin izledigin bir yapimdan zevk almamaya baslarsan izlemeyi birakirsin. bir elestirin var ise yaparsin izlememe nedenini soylersin. hem izleyip, hem bok surup, hem de izleyeni elestirmek cok sacma degil mi? piyasade milyonlarca kotu yapim var hepsi hakkinda sayfalarca elestiri yazabilirim ama gidipte bu yapimlari izleyenlerin zevkine bok surme hakkim yok. izlememeyi tercih etmek elindeyken durup durup her hafta kufurlu elestiri yapilmasi sasirtici.

mesaj gönder