1. bu sistemin 3 buyuk carki vardir;

    akademi (universiteler, enstituler, ogretmen yetistiren kurumlar)
    politikalar (milli egitim bakanligi, il ve ilce mudurlukleri ve diger subeler)
    okullar (orgun ve ozel tum egitim veren kurumlar)

    simdi bu 3 cark beraber donmeli ve birbirlerini beslemeliler. okullari, akademiler ve politikalar takip etmezse ihtiyaclarini bilemez, politikalar akademinlerin calismalarin takip etmezse guncel yaklasimlari yasa olarak getiremez, universiteler politikalari beslemezse yetistirdigi ogretmenler okullara uygun olmaz.

    cok basit bir ornek;
    egitim politikalarimiz hicbir bilimsel ve akademik calisma yapilmamasina ragmen ve okullarda ihtiyac olmamasina ragmen durup dururken el yazisi egitimini sisteme sokuyor. politika carki donuyor ama diger carklardan bagimsiz. el yazisi okullara geliyor ama okul hazir degil cunku ogretmenleri bu sistemin ogretilmesi yada uygulanmasinda bilincsiz. universiteler bu olaydan habersiz. el yazisi ve yeni ses temelli ogretim okullara geldikten 3 yil sonra universitelerin egitim mufredatina girdi. durup dururken bir gun bu sistemde kalkacak okullardan, bu seferde universiteler bu sistemi mufredatlarindan cikarmak icin 3-4 yil bekleyecekler.

    bu basit bir ornek, daha neler var bilseniz akliniz duser. tum carklar kendi kendine donuyor ve birbirlerini beslemiyorlar. gercek sorun bu.

mesaj gönder