1. aslında oldukça kısa ve etkili bir anlatımı var ama ben uzun yoldan gideyim. daha yeni gelmişken kendimizi kapı ağzında bulmayalım.
    bu hayatta iyi şartlara sahip olmak istiyorsan ilk olarak anne ve babanı seçmen gerekiyor. dünyadaki biyolojik şartlar dikkate alındığında bunun pek de imkanlı olmadığı aşikar. burada -ister kader deyin isterseniz şans -sizin elinizde olmayan bir durum söz konusu. eğer kaderiniz/şansınız yaver gider de iyi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geliseniz hayat zaten size güzel olur.

    yok eğer bu konuda şansınız/kaderiniz yaver gitmediyse o zaman evleneceğiniz kişiyi iyi seçmeniz gerekiyor. neyse ki bu konuda insana bir seçme seçilme hakkı verilmiş. evlilik için seçeceğini kişi sizin bundan sonraki yaşamınızın kalitesini ve gidişatını belirler. şimdi uzun uzun açıkladığım olguya bizim buralarda ya çıktığın yer iyi olacak diye başlayan bir söz var ama dediğim gibi formata takılmayalım.

    ancak;

    tavsiyem bu değil tabi ki. tavsiyem; hayatta aileniz de eşiniz de ne olursa olsun siz önce kendiniz olun. istediğiniz kadar imkana sahip olsanız da siz kendiniz olmadığınız sürece istemediğiniz kadar mutsuz olursunuz.

mesaj gönder