• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.90)
arrival - denis villeneuve
film, ordu dilbilimcisi dr. louise banks'in hikayesini anlatıyor. bir uzay gemisi dünyaya iniş yapınca dünya adeta sarsılır. amaçlarının ne olduğu bilinmeyen uzaylılarla iletişim kurmanın yolları aranmaya başlar. uzaylılarla iletişim kurması için ordu dilbilimcisi dr. louise banks çağrılır. doktora yardımcı olması için de fizikçi ian donnelly seçilir. ikilinin artık en önemli görevi uzaylıların barışçıl mı yoksa istilacı mı olduğunu belirleyebilmektir. bu süreçte bir diğer zorluk da ordunun ısrarcı bir şekilde saldırı yanlısı olması olacaktır.
  1. (türkçe: geliş) 2016 yapımı bilim-kurgu filmidir.

    dünya dışı akıllı varlıklar gezegenimize gelirler. gelmesine gelirler, fakat onlarla nasıl iletişim kurarsınız ve bunu evrensel çapta başka ülkelerle birlikte çalışarak nasıl yürütebilirsiniz? işte tam burada devreye bir dilbilimci girer. filmin ana teması, dilbilimcimizin ziyaretçilerle kurduğu iletişim eksenindeki deneyimleri üzerinden aktarılmakta...

    !---- spoiler ----!

    filmin en dikkat çekici noktası, dilbilim ile zaman arasında bir bağlam kurulması. bir başka deyişle, geçmişin ve geleceğin bir arada olduğu bir zaman diliminin deneyimlenmesini bir sözcük (hannah) üzerinden bizlere vermesi; "hannah" sözcüğünü baştan ya da sondan okuduğunuzda aynı kavrama ulaşıyorsunuz.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder