1. mevcut problem grev ya da iş yavaşlatma gibi nedenlerle alakalı değildir.

    böyle bir durum olması halinde bütün bankanın fişini çekmezsiniz. bugün akbank'ın internet şubesinden telefon bankacılığına atm' sine kadar bütün sistemin fişi çekilmişti. belli ki sistemsel bir problem yaşandı. siber saldırıdır başka bir şeydir bilinmez.

    ayrıca altında cumhurbaşkanı' nın imzası olan bakanlar kurulu kararıyla 60 gün ertelenmesine karar verilen bir grevi öyle çaktırmadan el altından yürütmek de kolay değildir.

    bunun bugün olması ise büyük problem. normalde zaten türlü sebeplerle sistemi sekteye uğrayan banka ne kadar zarara girecekse ne kadar müşteri kaybedecekse bugün için bu durumu ikiye katlayabilirsiniz. çünkü bugün vergi ödemelerinin son günüydü. müşteriler vergilerini ödedi ödeyemedi başka bankadan tahsil etti ya da edemedi. belki kredi kullanmak zorunda kaldı ama bunu 0 faizli kullanamadı. burda sadece gerçek kişi olan müşterilerden bahsetmiyorum. milyonluk vergi ödeyen ticari firmalardan bahsediyorum. neyse bu bizi ırgalamaz zaten.

    ayrıca şunu da belirtmek isterim ki grev ya da iş yavaşlatma eylemi gibi faaliyetlerin "banka" da yapılmasında "ironik" ya da "hehehe" lik bir durum olduğunu düşünmüyorum. aksine bu durumun insanları, bırakın sadece akbank çalışanlarının maruz kaldığı haksızlıkları, gördüğü muameleleri ülkenin durumunun da nereye gittiğini düşünmeye itmesi gerekmektedir.

    bu 60 günlük süreçte banka ile sendikanın anlaşması ve akbank çalışanlarının haklarını almasını dilerim. anlaşma olmaması halinde yüksek hakem kuruluna falan gidilecek. bu da sürecin uzaması demek.

    edit: imla

mesaj gönder