1. Günlerdir her yerde bu kadını ve "dağdaki çobanla benim oyum bir mi?" Sözünü görmekten sıkıldım. Hayır ulan hayır! Bu seçimler benim de canımı yaktı ama böyle salakca bir lafı "yaa aslında öyle demek istemedi kelime anlamı olarak bakma olaya" diye göt kılı kafasıyla ele Alamam. bu lafı söyleyecek zihniyete sahip insan kendini çobandan da tamirci çırağından da üstün görüyordur. Sahiden öyle mi, İki insanın birbirinden üstün olması diye bir şey var mı? İyi de demokrasi çobanla, sabancının eşit olması değil miydi ? İnsanların köylü, fakir diye aşağılanmaması değil miydi ? Demokrasi alt tabaka diye aşağılanan insanların da aslında insan olduğunun kabullenilmesi değil miydi ?

    referandumda %80 hayır veren tunceli halkı geçimini neyle sağlıyor pardon? Tuncelinin en önemli geçim kaynağı hayvancılıktır. Tuncelinin neredeyse tamamı davar çobanı. Çoban tunceli. En çok okur yazar oranını da yıllarca elinde tuttu bu çobanlar.

    Aslında kızdığım sadece bu kendini bilmez kadının geçmişte ettiği ayarsız laf değil. Zaten o yıllar önce hak ettiği tepkiyi aldı . Kızdığım şey biziz. Modernleştik sanıyoruz, insana insan olduğu için kıymet verdiğimizi sanıyoruz ama yok, hayır; insanlara sadece statüleri kadar değer veriyoruz hala, Parasına, kıyafetine göre değerlendirme yapıyoruz.

    kasketine bakıp o heykelleri yaptığına inanmadıkları bir Köylü Ekrem vardı. Köylü ekrem pek çok şeyden elini eteğini çekmiş, pek çok şeyi aşmış bir insan, o bu harekete gülüp geçiyor. Ama bir de gülüp geçemeyenler, gururu kırıldığı için nefretle dolanlar var. Bir sürü insan kaşından, gözünden, kıyafetinden, ekonomik durumundan, annesinden, babasından utanıyor.
    Kısacası Küstürülen bir sürü insan...

    Böyle bir söz söyleyecek kadar pervasız olan, aradan yıllar geçmesine rağmen hala bu sözü paylaşıp aşağılamayı canlı tutan insanlar kendilerine solcu demesin. Atatürk "köylü milletin efendisidir" demişti. Atatürkçüyüm de demesinler. Böyle atatürkçülük olmaz. Her yanlarından burjuvalık akarken, şekilcilik içinde yaşarken küçük prens gibi kitaplardan da alıntılar yapmasınlar.


    İmza: dedesi çoban ve amele, annesiyle babası da ilkokul mezunu birisi.

mesaj gönder