1. önce şunu belirtmek lazım eğitim ve öğretim birbirinden farklı şeyler. bizim okullarımız her ne kadar eğitim öğretim kurumu olarak geçiyor olsa da biz sadece öğrenim görüyoruz. geri kalmış bir ülke olmamızın sebebi budur. !---- spoiler ----!

    gelişmekte olan bir ülke değiliz geri kalmış hatta gerilemekte olan bir ülkeyiz.

    !---- spoiler ----!

    aysun kayacının söylediğine tamamen katılıyorum fakat muhtemelen onun kastettiği şey benim anladığım şeyle aynı değil. dağda çoban olmak ilkokul mezunu olmak ya da hiç okumamış olmak eğitimsizlikle cahillikle bağdaştırılamaz. tanıdığım nice ilkokul mezunu var ki; üniversite mezunlarından, doktora almış akademisyenlerden daha fazla farkındalığa sahip, kendini daha çok geliştirmiş. öğrenim insanlara 2+2nin 4 ettiğini öğretir sorgulama becerisi, kendini geliştirme isteği, bir adım sonrasını görebilme kabiliyeti öğrenimle olabilecek bir şey değil. bize insanların at gözlüklerini çıkarttıracak bir eğitim sistemi lazım.

    benim oyumla at gözlüklerine sıkı sıkıya sarılmış olanların oyu bir olduğunda yaşananları görüyoruz. referandum başkanlık sistemi için değil de erdoğan ailesine ülkenin hakimiyetini vermek için olsaydı evet oyu en fazla %10 düşerdi.

mesaj gönder