1. küçük bir not, erkeğin çok eşliliğine polijini denir. polijini bir poligami çeşididir ve çok eşli olma durumunun bir tek erkekle sınırlandırıldığı durumdur. polijini de kadınlar tek eşlidir, çok eşli olamaz.

    şahsi fikrim, yasal düzenlemelerle polijininin serbest bırakılması yönündedir. yeterince talep gören ve gücü olan erkekler hayatlarının en azından bir döneminde bunu yapıyor. polijiniye prensipte veya ilkesel olarak karşı olan kadınların bile çoğu hayatlarının en azından bir döneminde bir erkeğin hayatında ki birden fazla kadından biri oluyorlar. bu sadece karşılarına çıkan erkeğin onlara ne kadar cazip geldiği ile ilgili bir durum. kendilerine yeterince cazip ve çekici gelen bir erkeğin hayatında başka bir kadının olması onlara engel olmayacaktır. yani polijini bilimsel, sosyolojik bir gerçeklik.

    bu tip ilişkilerde mağdurlar genelde erkeğin hayatında ki kadınlar ve çocukları oluyor. yasal hale getirilmesi durumunda bu mağduriyetlerin ve sıkıntıların çok önemli bir kısmı ortadan kalkacaktır. yani polijini kadınlar içindir. yani defacto bir durumu dejure hale getirmekten başka bir şey olmayacak olan erkeğin çok eşliliğinin yasallaştırılması kadınlarımız içindir, kadınlarımızın yararına ve çıkarınadır.

    ayrıca yüzde 99'u müslüman olan ülkemizde polijini sosyal ve kültürel olarak sıkıntı yaratmaz. çünkü polijini'ye kuran-ı kerim'de herhangi bir soru işaretine yer bırakmayacak kadar açık bir şekilde ruhsat verilmiştir.

    bu ve benzer başlıklar polijini başlığı altında incelenebilir.

mesaj gönder