• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.94)
shingeki no kyojin
shiganshina bölgesinde yaşayan eren yeager ailesi ile burada yaşamaktadır. 100 yıl kadar önce ortaya çıkan devler (kyojin, titan) nedeniyle insanlar dıştan içe doğru duvar maria, duvar rose ve duvar sina denilen yüksek duvarlar ve bu duvarlar içine kurulan şehirlerde yaşamaktadırlar. 100 yıldır devlerin saldırına uğramayan insanların hayatı bir gün 60 metrelik muazzam dev'in (colossus titan) ortaya çıkmasıyla tamamen değişir. bulunduğu duvara muazzam dev tarafından gedik açılan eren'in yaşadığı bölge diğer devlerce istilaya uğrar. bu istila sırasında annesi gözleri önünde bir dev tarafından yenilen ve tahliye olmayı başaran eren en yakın arkadaşı armin arlert ve üvey kız kardeşi mikasa ackerman'ın yanında bütün devleri öldürme yemini eder, üçü beraber bu hedef uğruna askere katılırlar.serideki şehirler almanya'da ki nördlingen şehriyle benzeşmektedir.
  1. açık ara izlediğim en iyi animelerden birisi. fiziksel dünyanın içine yedirilmiş, diğer animelerin aksine fizik kurallarını nadiren aşmasıyla (dövüş sahneleri, çarpışma anları vs.) , çizimleriyle gerçeklik duygusu uyandıran anime.

    !---- spoiler ----!

    2. sezonun başlarında sürekli flashback yapmaları, farklı farklı olayları göstermeleri sıkıcı gelmişti aslında. ama ilerledikçe senaryoyu çok güzel bir şekilde topladılar.

    erwin'in kolu kopunca aha dedim harcadılar kumandanı da ama adam kumandan tabi öyle bir kol kopması ile ölecek değil ya. ayrıca hans'ın kendisini feda ettiği sahne de çok sağlamdı. özellikle böyle vurucu sahneler izleyenleri içine çekiyor.

    mikasa'nın aşkını söylediği sahne ve eren'in geri çekilmesi onun aşkını kabul etmediği, kardeşi gibi gördüğü anlamına geliyor sanırsam. fanlar için animeye romantizm katmayı da ihmal etmiyorlar ha.

    eren'in koordinasyon yeteneği muhteşemdi. riener'in tepkisine bakılırsa buna benzer birkaç tane daha özel yetenek var ve eren'in özel yeteneği bu gibi. daha eğlenceli olacağa benziyor :)

    ayrıca en son sahnede gözüken gözlüklü adam ya da yanındaki devin eren'in babası olduğunu tahmin ediyorum. dark side'a geçmiş baba klişesine çevirmezler umarım.

    sonuç olarak yine zirvede bıraktılar sezonu, umarım güzel günler görürüz :)

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder