1. anlamak gerçekten güç.
    asgari ücret maaşın tabanıdır. daha aşağısı zaten yok. insanlar neden 22 23 yaşına kadar yırtınsınlar o zaman? temel eğitimi zar zor da olsa bitirerek işe girsin herkes ve asgari ücretle işe başlasın o halde. en az 4 5 sene daha fazla çalışmış olacak lise mezunu şahıs. belki değişecek emeklilik şartlarından faydalanmış olacak. mühendis olmayarak sırtına yüklenen sorumluluğun yarısına bile maruz kalmayacak. fazla mesai yaptığında parasını alacak. arkasında mühendisin arkasında olduğu gibi geçirmeye çalışan patronlar değil sendika olacak. şoförlüğü,mesleki sertifikaları vb şeyler varsa ekstra iş kapıları açılacak.

    şimdi denilecek ki mühendisin maaşı diğerine göre daha fazla artış gösterir. gösterse ne olacak? itin götüne sokulan mühendis değil mi? kırtasiyeden alınan notlarla okul bitiren sadece mühendisler mi? eğitim fakülteleri ne iş yapar üniversitede? öğrencileri kaç senede okul bitirir?
    mühendisliklerden daha kaliteli eğitim sunduğuna, kişiyi mesleği için daha iyi hazırladığına dair hangi doneler sunulabilir? ama onlar da kpss ile uğraşıyor falan demesin kimse. pek çok bölüm var böyle mühendislik fakültelerinden kat be kat değersiz eğitimle öğrencisini çalışma hayatına hazırlayan.

    bu mesele sadece mühendisleri ilgilendirmiyor. böyle ayıplara alet olmamak gerek.

mesaj gönder