1. son yıllarda tarımsal etil alkol satışı patlama gösterdi, vatandaş %96'lık etil alkol'ü %40'lara seyreltip içine de anason yağını basarak rakısını içiyordu. hazırlanan yöntem kolay olduğu için talep arttı. aslında içtikleri pek rakı değil ama insanları bu yola iten yüce devletimiz halkı ağır vergilere mahkum edince vatandaş da bir şekilde yolunu buldu. bira kiti alan genç sayısında da bir artış var. benim gibi kimya severler de şarabını rakısını üretmeye çalışıyor. bunun için de tarımsal etil alkole değil üzüme ihtiyacımız var. (bir de bakır imbik olsa şahane olur, düdüklü tencere diyeyim ve bakır boru düzeneği) olayımız damak tadına hitap edecek lezzetler arayışı.

    düşünün yüzyıllardır süren bir geleneğe hükümetin müdahalesi bir yere kadar olabilir. ülkede üzüm, kayısı, incir, arpa, pancar şekeri olduğu sürece fermantasyona müdahale edecek bir kuvvet şuan için yok.

    diğer taraftan bahsi geçen etil alkol'ün; macrocenter gibi premium marketlerde satışının olması;
    mahalle büfesinden ise 70'lik yeni rakı'sını alan yurdum adamı için lüks market gibi yerlerin de hikayeden tırışka olduğunu bizlere göstermiştir.

mesaj gönder