1. chp istanbul il başkanı.

    bu makama ilk kez bir kadın getirilmiş. bu açıdan düşününce olumlu bir gelişme gibi görülüyor. ama kadının geçmişteki tweet’lerine bakınca, chp yönetimin iddia ettiği gibi sosyal demokrat değil, kürt milliyetçisi bir çizgiye/siyasî görüşe yakın olduğu anlaşılıyor.

    bu hanımefendinin sosyal demokrat değil kürt milliyetçisi bir çizgide bulunduğunu gösteren birkaç tweet:

    → « tarihte bugün: ermeni soykırımı başladı. katledilen ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz, 19.15'te taksim'de. »

    ermeni soykırımı ifadesi, sanki sadece ermeniler toptan yok edilmiş de türklere hiçbir şey olmamış gibi bir anlam katıyor. niye sadece ermenileri anıyor? o dönemde öldürülen türklerin canı önemsiz mi? onları da analım? bu yüzden buna soykırım demek yerine türk-ermeni katliamları, 1915 türk-ermeni çatışması veya rte’nin literatürümüze kazandırdığı 1915 olayları gibi daha kapsayıcı bir ifade kullanması gerekirdi.

    --------

    → « aslan chp, aslan bdp #savasahayir »

    çözüm süreci’ni destekliyor anladığım kadarıyla. eyvallah; çözüm gelsin, barış gelsin. güzel ütopik düşünceler. ama realist olmak lazım. binlerce insan, pkk’nın bu süreci istismar ederek silah depolamak, yollara bomba yerleştirmek, gerilla toplamak vb işler için kullanacağını defalarca söyledi. çözüm süreci’nin taviz süreci’ne dönüştüğünü bütün atatürkçüler bas bas bağırdı. bu kadın ise ya hakketen safmış, ya da bildiğimiz kürtçü bir şahıs işte. yok eğer saf ise, chp niye önemli bir koltuk veriyor? yok kürtçü ise, chp niye bünyesine alıyor? her iki şekilde de sıkıntılı.

    --------

    → kocasının domuz eti yemesi ve bunu twitter’da paylaşması (« 7 dakika önce bu tabakta domuz vardı »)

    eyvallah, ne yersen ye. kimseyi ilgilendirmez normalde. ama burası norveç değil. 20 milyonluk çomar kitlesi var. bu kitle için domuz eti yemek, adam öldürmekten çok daha korkunç bir günahtır. şimdi chp böyle “yerli ve milli olmayan” bir adayı getirerek kimden oy alacak? akp seçmenini hedeflemiyorlar belli ki... beşiktaş’ta yaşayan bir avuç ermeni ve rum’un oylarına mı talipler?

    --------

    → « sahi devlet katil olmak yerine kahraman olmayı seçseydi ne güzel olurdu? »
    pkk’nın hiç mi suçu yok peki? varsa yoksa devleti suçlamak, pkk’da en ufacık bir hata görmemek klasik kürtçü reflekslerinden bir tanesidir.

    görüldüğü gibi bu kadın sosyal demorkat değildir, hdp’de siyaset yapması daha münasip olur.

mesaj gönder