1. !---- spoiler ----!

    "vietnam halkının mücadelesi, aynı zamanda türkiye ve türkiye gibi amerikan hegemonyası altında bulunan ülkelerin de kurtuluşu için verilen bir mücadeledir."

    evet, 50 yıl öncesinin vietnam direnişine koşut bir savaşımı günümüzde islamcı-faşist erdoğan'ın chp, mhp, iyip ve vp desteğiyle başlattığı afrin operasyonu'na karşı kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, çocuğuyla kürt halkı yiğitçe yürütmektedir.

    vietnam halkının direnişi o yıllarda sovyetler birliği, çin halk cumhuriyeti ve batı dünyasının tüm ilerici ve demokratik güçleri tarafından desteklenmekteydi.

    ne ki bugün, daeş'e karşı verdiği özverili mücadeleden dolayı suriye kürtlerini vazgeçilmez müttefik sayan süper güçler türkiye'nin şantajları karşısında vefasızlığın ve ihanetin en kusturucu örneklerini vermekte…

    !---- spoiler ----!

    çelişkileri gülümseten bir yazı olmuş. bölgedeki kürtleri sadece emperyalist süper güç abd'nin desteklediğini (onun da pasif durduğunu) hesaba katarsak, emperyalist rusya'nın da türkiye'den rahatsız olmadığını düşünürsek, ayrıca türkiye'nin abd'ye değil abd'nin türkiye'ye şantaj yapacak konumda olduğunu hatırlarsak...

    neyin rüyasını görüyorlar, bu insanlara ne anlatılıyor cidden merak ediyorum. kuzey vietnam mısın sen kuzum, yoksa güney mi? bence iyi hesap et. kaos çıksa da ülke olsak diyen barışçıl olmaz. dürüst olun. yine savaşın sonra, sizin de hakkınız.

    not: bundan 6 ay sonra "afrin harekatı da demek ki bu şekilde emperyalizme hizmet ediyormuş" diyebilirim elbette. fakat şu an nedense bir türlü haklı çıkamıyor "barış" yanlıları.

    edit: çekiliyorum tartışmadan, elde edecek bir şeyim yok sanırım. ek olarak, forum gibi alıntı yapamadan tartışmak da sözlük ortamına hem uygun değil hem tat vermiyor.

mesaj gönder