1. bugün devrim stadı'nda koç holding'in türlü hanzoluklarına şahit olduğum okulum.
    bu sene 32.si düzenlenecek odtü bahar şenliği, ankara valiliği'nin ohal gerekçesiyle rektörlük'e gönderdiği yazı ile 1 güne düşürülmüş durumda. her sene rektörlük'ün türlü katakullilerle engellemeye çalıştığı, öğrencilerin emek emek ördükleri, sahne hoparlörlerini elleriyle taşıdığı şenlik bu sene kayyum rektör tarafından bitirilmeye çalışıyor. öte yandan koç sporfest denen etkinlik için koca koca tırlar, devrim'in önüne geliyor, yaya yolunda kendini e5'te sanıp hareket ediyorlar. spor etkinliği denen yerde stadın tartan pistinin üzerine getirilen spor arabalar cirit atıyor. koçfest görevlileri çöp konteynırını yakıp hiçbir şey olmamış gibi işlerine devam ediyor.
    ne için? pek kıymetli rektörümüz paraya para demesin diye. adım adım bitirilen imece anlayışı yerini salt tüketim odaklı "eğlence"lere bırakıyor. öğrencisi karşısında demokles'in kılıcını sallayan, lgbt etkinliğini basıp elektrikleri kesen rektör, çimlerin canına okuyan bu sorumsuzluğa karşı bir şey yapma gerekliliğini görmüyor.
    odtü geleneğine aykırı biçimde, demokrasi ve akademik özerklikten vareste şekilde atanan ve göreve cumburlop diyerek atlayan rektör, odtü'nün tarihsel kimliğine zarar vermekle kalmıyor, öğrencisini çalışanını sağmal inek misali para basma aygıtına dönüştürerek neoliberal düzenin gerekliliklerini yerine getiriyor. çevre bilinci, dayanışmaya yatkınlığı sıfır nesiller geldikçe de amacına ulaşmaya daha da yaklaşıyor. beton yığınına dönen ülkede, sekiz şeritlik yolları tıkanan ankara'da bir cennet olan odtü köklerinden koparılıyor, üniversitenin getirdiği bilimsel ve toplumsal sorumluluktan uzaklaşıyor. eğer bir an önce karşı çıkılmazsa varılacak nokta, bugün iü'nün, gazi'nin bölük pörçük edilmesi gibi bir durum olacak.

mesaj gönder