1. hakkında 2013-2014 yıllarında ukrayna halkının gerçekleştirdiği devrimi anlatan "winter on fire ukraine's fight for freedom" isimli, netflix yapımı güzel bir belgesel var. bir çok açıdan türkiye'deki gezi parkı eylemlerine benzerlik gösterir. slav kültürüne ve halklarına büyük bir saygı ve yoğun bir sempati beslerim. slav halkları arasındansa ukrayna halkına ayrı bir sempatim vardır. bu insanlar ölülerini sırtlarında taşıya taşıya bir devrim gerçekleştirdiler. bir kez olsun geri adım atmadılar ve korkmadılar. ülkelerini rus güdümünden kurtardılar ve avrupa birliğinin bir parçası olma yönünde emin adımlarla ilerliyorlar. kaybolmaya yüz tutan ukraynacayı, kültürleri ve geleceklerini kurtardılar.

    şuan durumları şu; ukraynalı 12 ıt outsourcing şirketi dünyanın en iyi 100 şirketi arasına girdi; epam, ciklum, eleks, luxoft, n-ix, miratech, ıntetics, softserve, softjourn, sigma, team ınternational services и softengi. 100 binin üzerinden yazılımcının çalıştığı ukrayna 2016 yılında 3 milyar dolara yakın servis ihracatı gerçekleştirdi. ukraynalı "start – up" şirketleri beş yılda 400 milyon dolar yatırım çekti. ukrayna bunu gerçekleştirmek için bedel ödedi. kiev'e yolunuz düşerse o eylemlerde hayatını kaybeden insanlar için en merkezi yerde anıtlar olduğunu ve insanların o anıtlar karşısında saygı duruşunda durduğunu ve dualar ettiğini görürsünüz. bir ülke iyi zamanlar yaşıyorsa, gelişiyorsa, yükseliyor ve yüceliyorsa halkları bunun için bedel ödemiştir.

    peki emsali olan gezi parkı eylemlerinde ne oldu? ben oradaydım söyleyeyim; çadırlarda her gece ot çevrildi, içkiler içilip şarkılar söylendi, insanların çoğu eylem yerine eğlenceye ve goygoya geldi, eğlencenin ardı arkası kesilmedi, farklı guruplar birbirleriyle tartıştı ve ayrıştı, kimse gerçekten mücadele etmedi, sikik sosyal medya goygoyu(kırmızı kadını cartı curtu) eylemin bütün ciddiyeti öldürdükçe öldürdü, bir çok gereksiz tip popüler olmak için poz vermek için saçma sapan hareketler sergiledi ve bazıları popüler olmayı başardı, çok küçük bir azınlık dışında kimse bedel ödemeyi göze alamadı, eylemlerde hayatını kaybedenlere sosyal medyada yapılan vicdan mastürbasyonları ve goygoyları dışında kimse gerçekten sahip çıkmadı...

    şuan türkiye berbat bir halde. giderek daha da kötü noktalara doğru ilerliyor. ukrayna'daki eylemler sürerken gerçekleşen yıkımlardan ve çevreye verilen zarardan dolayı "ülkelerini ne hale getirdi aptallar" diye yorum yapanlar şimdi gidip kiev sokaklarına ve o sokaklardaki huzura bakabilir... bir de dönüp taksim meydanını inceleyebilirler... her halk hakettiğini yaşar. ne bir eksik ne bir fazla.

mesaj gönder