1. esad'ın da geçen süreçte güçlenecek olması ve rusya'nın esad suriye'sini desteklemesi, abd'nin ise "oha türkiye çok güçlü" demeyeceği bariz gerçeğiyle oradaki çıkarlarını türkiye'nin gazı azalınca tekrar kovalayacağı göz önüne alındığında... ya onu bunu bırakın türkiye nereye israilleşiyor? evet hükümet güçlenerek çıkacak ve yaptığı her zammın arkasında "ülkenin üretimini mahvetmesi" değil askeri operasyonlar gerekçe gösterilecek, evet ülke daha beter bel verecek. ama türkiye'nin "israilleşeyim, güneyleri de gezeyim" diyecek ekonomisi yok. o füzeler o uçak yakıtları ağaçta yetişmiyor. 4 milyon suriyeliye bakmaya benzemiyor. amaç bu olsaydı bile saçma olurdu özetle.

    tuhaf ithamlar, tuhaf söylemler.

    kapitalist ve emperyalist abd'nin oraya kendini komünist sanan hizmetçiler oynasın diye yığdığı ağır silahların ve onları kullanmayı conilerden öğrenen elemanların ülke sınırını iyice kevgire çevirmesine engel olmak için, anca olay iyice ayyuka çıktıktan sonra harekete geçebilmiş türk ordusunun harekatıdır.

    ister milliyetçilik algılansın ister başka bir şey, adam apalakasız kıtadan gelip "irak'ta xyz var" diye ortalığın canını belledi senelerdir de kimse gık diyemedi. türkiye'nin dibindeki toprakları kendi çıkarına düzenlemesi doğaldır. başka bir ülkenin toprakları olduğu için üzgünüm ama herkes at koştururken ağa paşa türkiye adım atınca kaka olmaz.

mesaj gönder