• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.80)
narcos
pablo escobar'ın hayatını konu edinen netflix dizisi narcos'un 10 bölümlük ilk sezonu 28 ağustos 2015'de yayınlandı.
  1. "bu dizi gerçek olaylardan esinlenmiştir. ancak bazı isimler, sahneler, mekan ve olaylar dramatik etki vermesi için kurgulanmıştır." ibaresiyle başlayan netflix dizisi.

    ne kadarı dramatik etki için kurgulanmış çok merak ediyorum. misal, dizide pablo escobar çok naif biri gibi gösteriliyor. bazen öyle bir bakıyor ki, yer yer adama acıyorsunuz. gerçekten öyle biri miydi yoksa escobar'ı canlandıran wagner moura'nın role kattığı bir şey mi merak ediyorum. pablo'nun biraz daha sevimli gösterildiği açıkça ortada. gerçekten olduğu gibi bir canavar olarak gösterilseydi, dizi bu kadar beğenilir miydi acaba? dizi bittikten sonra oturup, karısının, oğlunun açıklamalarını okudum. onların anlattığına göre karakter olarak gerçekten çok romantikleştirilmiş.

    ama dizi hakikaten çok iyi çekilmiş. bizim köye elektrik yeni geldiğinden ben de diziyi geç keşfedenlerdenim. karakterleri o kadar iyi geliştiriyorlar, çekimler, hikaye o kadar içine çekiyor ki, bazen hangi tarafı tutacağımı şaşırdım açıkçası. kolombiya doğasının güzelliği ayrı bir sarıyor zaten. cennet gibi memleketi insanoğlu nasıl cehenneme çeviriyor'un cevabı bu dizide.

mesaj gönder