1. genelde bilim kurgu filmlerinde ve akıl hastanelerinde gerçekleşen uygulama. bir adet çevresine zarar vermeyen, ancak çevresindeki her biri psikiyatri uzmanı olan kişiler tarafından deli, manyak, vb. şekillerde itham edilen kişi bulunur. kişinin toplumun çoğunun sağlıksız olarak nitelendirdiği düşünceleri olmasına dikkat edilir.

    daha sonra kişinin işinde veya sosyal yaşantısında bir sıkıntı yaşaması ya da bir şekilde mahkemelik olması beklenir ve bam. aklı gayet başında olan kişi akıl hastanesine kaldırılır ya da psikiyatri veya psikoloji uzmanına gitmek zorunda bırakılıp, ihtiyacı olmayan ilaçlarla ve asılsız terapi yöntemleriyle tedavi edilmeye çalışılır.

    dikkat edin, burada karar mekanizması hakim ya da psikiyatri uzmanı değildir. toplumdur. toplum bir kişinin akıl sağlığının yerinde olmadığını düşünüyorsa artık o konunun uzmanlarına söz hakkı düşmesi düşünülemez bile.

    kişi tedavi edilirken amaç, kişinin farklılıklarını ortadan kaldırmak ve kişiyi belli kalıplara sokulabilecek hale getirmektir.

    bundan kurtulmanın tek yolu direnmemektir. başınıza böyle bir iş geldiğinde sadece doktorların ve terapistlerin dediklerini harfiyen uygulayıp "düzelmiş" rolü yapmanız gerekir. yöntem "he deyip geçmek" olmalıdır.

mesaj gönder