1. hiçbir hayvan ürünü yemeyen ve kullanmayan kişi.

    doğada bütün canlı türleri hayatta kalabilmek için bir şeyleri yemiyor muydu? insan hayvan yemeden de yaşayabilir mi diyorsunuz? bana sanki insanın dışarıdan almak zorunda olduğu proteinlerden ötürü birtakım sorunlar çıkar gibi geliyor. ayrıca tek tip beslenme mutlaka sorunları doğurur. coğrafi keşifler için yola koyulan denizcilerin dişleri bu tek tip beslenme ve vitaminsizlikten dökülmüştü.

    hem insan elbette ki kendi yaşamını daha iyi yapabilmek için bir şeyler yapmalıdır. burada ölçü doğayı yok etmemesidir ki yok ederse kendi de çok yaşamaz zaten.

    faydalanılanlar sadece hayvanlar değil bu arada. bitkiler biz bol bol oksijen yakalım diye mi fotosentez yapıyor sanki? onlar kendi besinini üretiyor sadece biz de faydalanıyoruz. bitki ve hayvan artıklarından elde edilen biyokütleye bakarak hayvanların cesedine eziyet ediliyor deyip bitkilerinkine de "aman o bitki, aynı şey mi" de diyen var mı bari? inek dediğin hayvanı kendi haline bıraksan ne kadar yaşıyor sanki? her ne yapılıyorsa kontrollü ve acısız bir biçimde yapılsın yani, nedir.

    şu konulara gösterilen hassasiyet insan hayatına gösterilse insanoğlu olarak v2 sürümüne yükseliriz. hayvanı çok seven ama hayvan gibi yaşamak zorunda olan insanlara burnunu kıvıranları samimi bulmuyorum.

mesaj gönder