• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.01)
true detective
2012′de, louisiana eyalet polisi dedektifleri rust cohle ve martin hart, 1995 yılında çalıştıkları bir cinayet vakası ile yeniden karşılaşır. farklı sorgulamalar ile günümüzde dosya yeniden açılırken, iki eski dedektif, sorgulamalarının, iyileşmeyen yaraların yeniden açılmasının ve 1995 yılında tuhaf bir ritüele dayanan cinayetin çözümüne dair soruların hikayesini anlatır. zaman akışı, her ikisi de arkada bıraktıklarına inandığı bir dünyaya geri çekilirken örülür ve birbirine yaklaşır. birbirleri ve katilleri hakkında bir şeyler öğrendikçe, karanlığın adaletin her iki yanında yaşadığı açığa çıkar.
  1. !---- spoiler s02e02 ----!

    velcoro büyük ihtimal yaşayacak. diziye devam edeceğini zaten biliyoruz. imdb sayfasında 8 bölüm oynamış olarak görüyoruz. fakat o saldırıdan hayatta kalarak çıkacak mı ? ondan emin değiliz.

    kuzgun maskeli adam bean bag mermi kullanıyordu tahminimce. ilk ateşte kıyafetleri hiç zarar görmedi , ikinci vuruşta hiç kan yoktu. sanırım sadece uyarı için yapılmış bir saldırı. ayrıca 3. bölümün tanıtımını izlerseniz "dedektifim vuruldu" diyor. öldüğünden bahsetmiyor. normalde o mesafeden normal bir shotgun mermisiyle vurulması halinde istediği kadar çelik yelek giysin içi dışına çıkar.

    bunun dışında iki bölümdür "black mountain Security" olarak bahsedilen bir durum var. büyük ihtimal Blackwater USA ' den esinlenilmiş. peki Blackwater USA neden önemli ? kendisine kurulan pusu ilk felluce savaşının nedenidir. Blackwater USA askerleri ıraklı direnişçiler tarafından pusuya düşürülmüş , cesetleri caddelerde sürüklenmiştir. aynı zamanda Blackwater USA ' nin rehinelere kötü (işkence,cinsel istismar) muamele ettiğine dair söylentilerde var. internetin olmazsa olmaz komplo teorileri de var tabi. Blackwater USA ' ye yapılan saldırıyı amerikanın , felluce'ye girebilmek için yaptığına dair. bunlar teori.

    benim düşüncem Woodrugh , black mountain security askeriydi. kendisi pek çok işkence yaptı , pek çok insan öldürdü. sonunda pusuya düştü ve vücudunda ki yaralara sahip oldu. çünkü 1. bölümde amirine " orada yapılanları amerika için yaptık " diyordu. bilemiyorum tabi bunlar hep teori , sadece ilgimi çekince araştırdım.
    !---- spoiler s02e02 ----!

mesaj gönder