1. bir başlık değil youreads içerisinde bir kanal olması gerektiğini düşündüğüm projelerdir. kanal içersinde herkes gerçekleşmesini istediği, umduğu, hayal ettiği projeleri başlıklar halinde açabilir. böylece insanlar her bir başlıkta ilgili projeleri tartışabilir, eleştirebilirler. herkes bu projelerle ilgili neler yapabileceğini, projeye nasıl katkıda bulunabileceğini ya da sadece nasıl olması gerektiği ile ilgili düşüncelerini söyler. böylece başlıklar altında biriken girilerle projeler zamanla olgunlaşırken bir yandan da ihtiyaç duyulan kadrolar oluşmaya başlar. sonradan katıldığım için gözlemleyebildiğim kadarı ile "eş zamanlı kitap okumaları"nda da bu böyle oldu.

    radyo kurmak sağlam kadro ve zaman isteyen bir iş. tam olarak neler gerekir nasıl bir ekipman lazımdır bilmiyorum. bilen birilerine ihtiyaç var; böyle birileri olduğunda da bana söylenen işleri yapmaktan keyif alırım. bu kadro ve fikir bir başlık altında gelişirken youreads youtube kanalışimdilik desteklenebilir.

    kitap paylaşımı bence harika ve kolayca organize edilebilir bir proje. youreads içerisindeki diğer birçok proje ile de beraber götürülebilir. misal ileride eş zamanlı okumalar gruplar halinde yapılmaya başlarsa (ki başlar diye düşünüyorum) bir grup belirli bir kitabı okumayı bitirdiğinde isteyenler aldıkları kitapları yeni başlayacak gruba ulaştırabilir. kitap paylaşımı ekonomik ihtiyacın(ki elbetteki bu açıdan da büyük bir faydası var.) ötesinde bir olgudur ve özellikle ankara, istanbul, izmir gibi şehirlerde belirli yerlerin belirlenmesi ile çok kolay bir şekilde aktif hale getirilebilir.

    sitenin bir sesli kitap arşivi olması harika olurdu. ki bu da aslında istenirse radyo projesi ile destekleşebilir bir düşünce. bütün bir kitabın sesli okunması uzun süreceği ve proje bir başarıya ulaşamazsa emeklerin boşa gidebileceği düşüncesi ile (ki böyle kitaplar için "ha" deyince böyle bir işe girişmek zordur.) öykü ve denemeler ile başlanabilir. insanlar kitaplardan seçtikleri ya da bağımsız öykü ve denemeleri seslendirerek siteye eklerler. bunlar yorumlanır, derecelendirilir ve arşivlenir. youtube kanalında yayınlanır, radyo için harika bir malzeme olur ve hatta sitedeki ilgili kitap başlıklarına iliştirilir. sitede bir kitap başlığına girdiğimde kitaptan bir yada birkaç parçayı sesli olarak dinleyebilmeyi çok isterdim.

    sokak sanatları için yaşanılan şehirler ön plana çıkıyor. ankarada yaşayanlar için bu konuda çok güzel bir fırsat var aslında ki benim de birkaç gündür kafamda olan bir şeydi. kuğulu parktaki duvar üzerindeki işletme tarafından tekrar boyandı (ve sanki üzerindeki yazılar halkın değilmiş gibi halk rahatsız oluyordu bahanesi ortaya atıldı.)bildiğim kadarı ile de hâlâ o şekilde duruyor. o duvarda koca bir "kahrolsun halkların salaklığı" yazısı görmeyi ya da hayır o duvara bunu yazmayı çok isterdim. bu ve bunun dışındaki çalışmalar için bir grup oluşturulabilir bunun altında da illere göre alt gruplar kendi projelerini üretebilirler.

mesaj gönder