1. Bazen insanların yeryüzünden bakıp yıldız ya da gezegen sandıkları, hatta bir kısmının (ki bu kısım genellikle daha az zeki olanlarıdır.) o anki konumundan geleceği anlamaya çalıştığı küçük parlak şey. Bazen Mefhumlar, kişiler ve nesneler sadece fizik kuralları değil toplumbilimsel nedenlerden ötürü de uzaklaştıkça daha küçük görünürler. İçinde bulunduğumuz toplumun ekseri kitlesi tarafında bilinmeyen daha doğrusu umursanmayan bu istasyon; Esasında türümüzün buzul çağının bitişinden beri binlerce yılda aldığı ilerlemenin nihaî noktalarındandır. Homosapiens'i sapiens yapandır.

    Maliyeti 150 Milyar dolar olan bu proje 5 farklı uzay ajansının birleşerek oluşturduğu bir uzay ve teknoloji projesidir. (Ki biz bu parayla bir sürü diyanet işleri başkanlığı kurabilirdik.) 2000 Yılında ilk kez insanlı bir uzay aracı ile temas kurmuş ve o günden beri aralıksız olarak 15 senedir insanlığa yer yüzünden yaklaşık 400 kilometre yukarıda alçak uzay dediğimiz yerçekimsiz bölgede dünyanın en büyük yapay uydusu olarak hizmet etmektedir.

    Günde 15 kere dünyanın etrafını dolanan bu istasyonda bugüne kadar 15 farklı ülkeden biliminsanı çalışmıştır. (Aklına gelen o soruyu sakın sorma) Projeyi ortaya koyan beş uzay kurmu ise şöyle Amerika,Rusya,Japonya,Kanada ve Avrupa uzay ajansları. En büyük destekçileri amerika ve rusya. İstasyonda zaten amerika ve rusya bölümleri olmak üzere iki temel bölüme ayrılıyor. Teknik açıdan ise bir dış iskelet modüller ve güneş enerjisi panellerinden oluşuyor. Dünya ortamında yapılamayan bir çok deney ve diğer uzay çalışmalarında kullanılacak araç ve parçaların testleri bu istasyonda yapılıyor.

    "Kanat çırpıp ne denli yükselirsen o denli küçük gözükürsün yerdeki insanlara" diye bir lafı vardı kocaman bıyıkları olan adamın. İçer bakıcak olursanız herşey farklı olur diye bir de gezintili video iliştiriyorum: Uzay istasyonunda bir tur

mesaj gönder