1. rope - alfred hitchcock senaryosu özeti. o da suç ve ceza'ya saygı duruşu zaten.

    diğer yandan, seri (ve spree) katiller tarihi üzerinde konuşacak olursak, yakayı ele vermemiş meşhurlar elbette var. karındeşen jack başta olmak üzere. kusursuz planlamalar, adli tıbbın ilerlemediği dönemlerde daha kolay hayata geçiyordu muhtemelen, bugün bunlar elbette çok zor. fakat günümüzün dezavantajı da şu ki, insan nüfusuna oranla yetersiz kalabilecek işgücü tüm suçları takip edemiyor. elbette gölgede kalan cinayetler vardır, olacaktır. failleri de bu açıkları görüp ona göre davranıyor olabilirler.

    "bir yabancının bir yabancıyı öldürmesi en kolay yoldur" der, hem dial m for murder - alfred hitchcock, hem strangers on the train - alfred hitchcock, hem murder by contract - irving lerner, hem de henry: portrait of a serial killer - john mcnaughton (bu film dexter'in de arketipi sayılır). bakalım senaristler ne diyor:

    "her önüne gelenin beynine kurşunu 45'likle sıkıyorsan her adam öldürüşünde parmak izini orada bırakmış gibi olursun. ama birini boğarak, diğerini bıçaklayarak öldürür, birini kesip biçer diğerini farklı şekilde öldürürsen polis ne yapacağını bilemez. dört farklı katil olduğunu düşünürler. hoşlarına giden, işlerini çok daha basitleştiren: sabit bir desendir. polisler buna "modus operandi" derler.

    ...tabanca kullanabilirsin elbette, yalnız dikkat et aynı tabancayı iki kez kullanma. işin olmazsa olmazı, yerinde saymamaktır ^:spree killer^; böylece senle olan aralarını asla kapatamazlar."

mesaj gönder