1. onlarca ülkede milyonlarca insan tarafından konuşulan, küresel ortak dil kabul edilen dildir. ingilizce öğrenmek diğer dillere kıyasla daha kolaydır çünkü hem kaynağı çoktur hem de bu dili bilen ve size yardımcı olabilecek birçok insan vardır.

    ingilizce öğrenmeye başlarken karşınıza çıkan ilk engel başta "th" sesi olmak üzere kelimelerin telaffuzu olur genellikle. this, that, these ve those'u kasmadan söyleyebilmek az da olsa bir zaman alır ama öğrendiğinizde dahi biraz gıcık olursunuz. prepositionlar oldukça kolaydır, ezberleyip geçersiniz. cümle yapısını zaten hayatınızda sıkça gördüğünüz "i love you" tarzı cümleler ile aklınızda kolayca tutarsınız.

    ingilizce'de en büyük sorun tense öğrenmektir. perfect tense'ler genellikle öğrenim sürecinde büyük sıkıntılara sebep olur, düzgün ve detaylıca öğrenilmemesi durumunda insanın kafasında birçok soru bırakır. boşlukları doldurmaya alışsanız dahi cümle kurarken hangi tense'i kullanacağınıza refleksmişçesine karar vermek ciddi bir emek ister. kulağınız gelişmeli bence bu iş için, dizi ve filmler izleyerek bu sorunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz. konuşması en kolay dillerden biridir ingilizce aynı zamanda, zahmetli telaffuz kuralları yoktur aslında. tenselere hakim olduğunuzda phrasal verbs, gerunds ve infinitives konuları biraz başınızı ağrıtır ama yolu bitirmiş sayılırsınız zaten artık, kendinizi hızla geliştirebilirsiniz artık.

    bence advanced seviyeye en hızlı ulaşılabilen dil ingilizce'dir. önünüzde kitap, dizi ve film okyanusu varken bundan faydalanmamak aptallık olur, bizler ingilizce öğrenebilelim diye her türlü fırsat mevcut aslında. genellikle ilk öğrenilen yabancı dil ingilizce olduğu için herkese bir yerde zor gelir fakat diğer dillere kıyasla gerçekten çocuk oyuncağıdır bu dili öğrenmek.

mesaj gönder