1. Astronom Süleyman Fişek, trt kent radyo'da yarın ^:4 Kasım^ saat 10.00'da yayınlanacak "Radyo Kulübü" programına konuk olacak. programın konusu Dünya Dışı Akıllı Yaşam.

    Astronom Süleyman Fişek; fizikist konuşmaları kapsamında düzenlenen "Dünya Dışı Akıllı Yaşam ve Karadelikler" etkinliğinde de sunum yapmış, "Dünya Dışı Akıllı Yaşam" ve seti projesi ^:Dünya Dışı Akıllı Yaşam Araştırması^ hakkında bilgilendirme yapmıştı.

    kendisi genç, biraz agresif ve heyecanlı yerli astronomlardan. konuşmasının büyük bir bölümünü seti projesi'nin tanıtımına ayırmış ve dünya dışı akıllı varlıkların olası davranış, iletişim ve konum varsayımlarını ve günümüzde kullanılan gözlem teknolojileriyle ilgili temel bilgileri aktarmıştı. seti'yi anlatıp, kuruculardan carl sagan'dan ve küresel çapta devasa teleskoplardan konuşup, çin'deki fast'ten ^:five-hundred-meter aperture spherical telescope^ bahsetmemesinden dolayı kendisine biraz kırgınım.

    program, yarın 10'da trt kent radyo'da.

    Frekans: 106.6
    çevrimiçi canlı yayın: http://www.trt.net.tr/anasayfa/canli.aspx?y=radyo&k=trtkentradyoistanbul

    !---- bölüm sonu canavarı ----!

    biraz önce sona eren yayında türkiye'nin ilk astronomi müzesi müjdelenmiştir.

    kurulum aşamasında da yer alan astronom; önümüzdeki aylarda tamamlanacak istek belde okulları'na ait gözlemevi, planetarium ve astronomi müzesinde aydan ve marstan gelen gök taşlarının sergileneceğini ve çeşitli uzay gözlemlerinin yapılabileceği aktarıldı. müze halka açık olacak.

    (bkz: istek belde okulu astronomi müzesi ve planetaryumu)

    takip:
    * İSTEK Belde Okulu Gözlemevi - facebook
    * İSTEK Belde Okulu Gözlemevi - twitter
    * müzeden görünüm

mesaj gönder