1. hayatıma doğrudan faydası olması muhtemel olmayan bilgileri dahi öğrenmekten inanılmaz bir haz alan ben ekşiyi buldugumda inanılmaz sevinmiştim.

    keşif sürem son derece geç oldu zira internetle alakam internet kafede counter strike oynamak olduğundan, bu tarz şeyleri bilmek için lise ve kadıköyün hayatıma girmesi gerekiyordu. neyse.

    siteyi buldum ve muptezel gibi okudum. gecenin bir vakti öyle durmadan okuyordum. bilmediğim ne varsa okuyordum. inanılmaz öyküler anılar okuyordum. bazen ağlamaklı bazen kahkahalarla okuyordum. o sıralar farkettim; güzel bir şeyler yazmak için ünlü bir yazar olmaya gerek yok. tanınmaya gerek yok hatta tanınmamak için ekstra çaba sarfedenler var.

    sonra üye olayım dedim, çaylaklık falan bilmiyorum, site çok populermiş onu da bilmiyorum ve üye oldum. gerekli 10 entryi niyeyse aşırı özensiz girdim ama daha güzel okur olmak için üye olmuştum zaten. sayfada 100 entry ve geçen gün tema++ eklentisiyle tekrar kavuştuğuma çok sevindiğim "not enough coffee in" teması... ha bir de oylama yetisi.

    abi depeyi diye bir yazar var, o nasil yazmaktır öyle. lacrima diye bir hanfendi var, bilgiyi direk beynine beynine veriyor (hatta lacrima hanım beni twitterdan takip ettiğinde çocuk gibi sevinmiştim eheheh) ve daha niceleri. linklerini bir word dosyasına kaydettiğim o inanılmaz güzel sayısız yazı...

    bir de hafiften üst kültür ama bir şekilde yeralti kültürü bir havası vardı benim 10 yıl kadar kaçırdığım ve çok övülen 90ların kadıköyü gibi. sen hâlâ neden uyumadın atarı anne ya da babadan gelecek endişesiyle düşük ekran parlaklığında gece yapılan okumalar ve balkonda gizlice yakılan djarum blackler...

    sonra yazar da oldum. fena da bir yazar olmadım. okurken kahkaha atılan ya da gözlerden yaş akıtan yazılarım olmuş, öyle mesajlar geldi. debe bile oldum 4 kere! ama biz büyüdük ve kirlendi dünya! hayır hayır sitenin sahibi ve yanindaki arkadaşları daha çok kazanmak istediler ve kirlendi sözlük. adamın kafasına esti sahibi arkadaşı diye bir şirketi eleştiren entrynin sahibini uçurdu. kimse de bi halt edemedi. rating artsın diye en ortalama kitle elde edilmeye çalışıldı, kimse ses çıkarmadı. en iyi yazarlar hadi eyvallah dedi ve gitti o kadar ve bu asla alınması gereken bir mesaj olmadı beyfendiler için. neyse daha nice örnek. bir güruh, nicel olarak az nitelik olarak üst seviye bir guruh nasıl harcanirsa öyle harcandı günlüğü 50 000 tlden bir i. melih gökçek reklamı için.

    sonra şekil de gitti. ya bir sitenin yüzde doksanı diyor ki buraya kullanan biziz ve şöyle yazmaktan keyif alıyoruz. insan ayıp olmasın diye biraz önemser gibi yapar di mi? yapmadılar. bak mobilden giremiyoruz her taraf reklam, zaten essek yüküyle var paranız dedi yazarlar onu da iplemediler. en son işte malum, abi site bizim ampulden daha parlak kör olduk diyoruz adam yooo parlak değil diyor. benim burada sartel attı. abi dalga mı geçiyorsun? sence bu kadar adam gizlice "beyler ilk tema değişimde aynı anda kör oluyoruz çok parlak bu" diye sozlestik mi? bu ne saçma bi durum, adama gözlerim kamaşıyor diyorum yooooo bence kamaşmıyor diyor ahahhahaha hakkaten komik.

    neyse bunları neden buraya yazdım bilmiyorum, belki içten içe lan ben ekşide yazarım beni buraya kabul etmelisiniz mesajı vermek istedim kim bilir... ama ekşi geleneği tanımımızı yapalım;

    anlatılanlara göre eskiden çok efsane ortamı ve muhabbeti, kendine ait havası olan ama son zamanlarda leş çayların 5 sacmasapan kahvelerin 10 tlye satıldığı ve salak hipsterların işgaline uğramış, macbooksuz girilmeyen kafelerin mahvettiği sevgili kadıköye bu gidişat bakımından çok benzeyen interaktif sözlük sitesi.

mesaj gönder