• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.69)
rüzgarın adı - patrick rothfuss
belki beni duymuşsunuzdur. fantastik kurgu edebiyatının eşsiz bir masalı, bir kahramanın kendi ağzıyla anlattığı öyküsü işte böyle başlıyor. bir keder öyküsü bu... bir kurtuluş öyküsü... bir adamın evrenin anlamını arayışının ve gerek o arayışın gerekse de onu sürdürmesini sağlayan gem vurulamaz iradenin bir efsaneye dönüşmesinin öyküsü... "rothfuss, rüzgarın adı ile başlayan bu muazzam hikâyede nereye giderse gitsin iyi bir şarkıyı taşıması gibi bizi de yanında götürecek." ursula k. le guin
  1. dil olarak kendini aşmış olan kitap. belki de patrick rothfuss'un en kaliteli yönü inanılmaz akıcı bir dile sahip olması. başka bir kişinin yazdığı ama okurken sıkıntıdan öldüğüm konuları rothfuss kana susamış bir vampir gibi okumama neden oluyor. okurken kulağa gelen hafif bir müzikte cabası.
    konu olarak incelemem gerekirse pek orijinal olduğunu söyleyemeyeceğim. daha önce bu tür konuların işlendiği birçok kitap var.
    kitabın en eksik yönü ise sağlam bir olay örgüsüne sahip olmaması. özellikle ikinci kitabı okuduğum zaman çoğu olayın tekrar edildiğini gördüm. rothfuss iyi bir olay örgüsü oluşturup bu muhteşem diliyle yazsaydı belki de fantastik edebiyatın en iyi serisini okuyor olacaktık.

mesaj gönder