• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.16)
aylak adam - yusuf atılgan
her şeye "karşı" duran, "karşı" çıkan, "karşı" olan bir adam... aylak adam... bir adı bile yok. "c." diyor yusuf atılgan kısaca.insan her şeye bunca "karşı"yken kendine de "karşı" olmadan nasıl sürdürülebiler bir "karşı" yaşamı?c., sıradanlığa, tekdüzeliğe, alışılmışın kolaycılığına hiç mi hiç katlanamıyor. hem farklıyı, hem doğru olanı arıyor. çabasının boşuna olduğunun da farkında üstelik.zor bir karakter, zor bir yaşam, yalın bir roman.
  1. bir gün içinde bitirilmesi muhtemel kitaptır. oldukça akıcı ve insanı içine çeken bir hikayesi var. okudukça kendini aylak adamın yerine koyuyorsun belki de kıskanıyorsun. insanın bir işi olmadan sıkılmadan hiç bu kadar tatlı tatlı oyalanabileceğini hayal etmezdim. aylaklığın ne olduğunu tam manasıyla öğretmiş oldu.

    üniversitemin uzatmalı dönemi. sabah bir labaratuvar dersine giriyorum. bir de akşamüstü 4 te bir dersim var. arasında da işte nerden baksan 6 saat falan var. artık işe başladığım için haftanın 1 günü sadece bu dersler için şehir dışından geliyorum. dolayısıyla eve falan gitme şansım yok. normalde bir dönem boyunca devam ettirilmesi benim için çok zor olan bu dönemi aylak adam sayesinde çok güzel geçirdim. bu 6 saatleri iple çekiyor, aylak adam tribinde beşiktaşın çarşı pazarında yürüyor kestane alıp yiyordum. o dönemde kitapla kendimi özdeşleştirdim diyebilirim. şimdi de yeri hep ayrıdır.

mesaj gönder