1. islam diğer adıyla barış dini adının anlamının tersine bulunduğu her coğrafyada sorunlu bir yapı halindedir. islamın yoğun olduğu ama iktidarda siyasal islamın olmadığı müslüman ülkeler de bile aynı sorun yaşanmaktadır. bana kalırsa sorun islam'ı algılayış farklılıklarından çok, islam'ın orta çağ hıristiyanlığındaki olduğu gibi kitleleri yönetme aracı olarak kullanılmasıdır(hıristiyan batıda da farklı derecelerde kullanılır). o yüzden iktidarlar her yapılan siyasi, politik ya da insana dair politikaların sonunda bunu halk için ve hak için yapıyoruz derken, yaptıkları kötü ya da iyi işleri halk nezninde meşrulaştırma amacı güdüyorlar. yine bana kalırsa siyasal anlamda islamı yaşayan topluluklar aşırı radikal el-kaide ve işid gibi topluluklar olabilir. iran ise diğer müslüman ülkeler gibi halk kitlelerini kontrol ederek kullanıyor islam aygıtını. unutulmamalıdır ki din'ler devlet olgusunun en sağlam ideolojik aygıtıdır.

    toplumsal gelişmenin yavaş, durağan ya da geri olduğu müslüman coğrafyasında sermaye ve iktidar erki bir nebzeye kadar siyasal islamı kullanır. ne zamanki gerçek anlamda siyasallaştı o zaman al aşağı eder (örnek: müslüman kardeşler, türkiyedeki bazı cemaatler, vb.). dünya ise sorun teşkil etmediği sürece bir noktaya kadar töleranslı davranır. ha dersiniz nefes alamayacak kadar kötü hissediyorum o zaman siz de siyasal islam olarak gördüğünüz yapıya karşı onların silahlarıyla savaşırsınız. en büyük silah ise üremektir. evet doğurganlık. çünkü şu an siyasi iktidarı destekleyen analar, bacılar sapır sapır doğuruyor. oysa ne yazık ki, laik ve sosyalist kesim ya bir çocuk yapıyor ya da evlenmiyor bile. bakınız efendim avrupada ikinci dünya savaşından sonra dinsiz ateist kesim kondom kullanmadılar doğurdular çoğaldılar hani şu 68 kuşağı(savaşma seviş kuşağı). amerikada ise cumhuriyetçiler ve demokratlar arasındaki denge sürekli olsun diye, demokrat çiftler doğurmasalar bile evlatlık alabilsinler diye yasalar çok gevşek, eşcinsel bireyler de bu yasalardan faydalanıyor.

    madem bu kadar tehlikeli ve yaşam tarzını tehdit edecek şekilde bakıyorsunuz dediğim gibi üreme önemli bir etken. yok ben siyasal islamcı olarak gördüklerimi benim inandığım değerlere inandırabilirim diyorsanız da yolunuz açık olsun, boşa kürek sallamış olursunuz.

mesaj gönder