1. ingilizce için konuşmak gerekirse , dizi izleyin. boş olan tüm vaktinizi dizi izleyip müzik dinlemeye ayırın ilk başlarda. siz istemeden bile zamanla yatkınlığınız oluşacak ve bu yatkınlık dili öğrenmenin ileriki aşamalarında çok yardımcı olacak. çoğu konuları nasıl yaptığınızı anlayamadan yapabileceksiniz ki en makbülü budur. tabii sadece bu yeterli değil ama iyi bir temel için gerekli. çok geçmeden kelime öğrenmeye bakın. ezberleyip unutmaktansa kelimenin ne anlama geldiğini öğrenin , türkçe karşılığı aklınıza gelmese bile asıl önemli olan ne anlama geldiğini bilmeniz.

    kendinizi gramere boğmayın. evet gramer çok önemli ama zamanla . temelli bir şekilde öğrenilmesi ve oturtulması gereken bir şey. aceleye getirmek dili öğrenmeyi daha da zorlaştırır,zaman alır ve yorucu olur. ,

    telaffuza ilk başlarda takmayın ama yavaş yavaş öğrendikçe geliştirmeye çalışın.
    yabancı internet sitelerini takip edin. kompleks yazıların olduğu sitelerden çok günlük dil kullanılan sosyal ağlarda takılın.
    sadece konuşabilmekle kalmıyor , etkin konuşabilmek gerekiyor ve bu gramerden fazlasını gerektiren bir olay . bunun için ileriye dönük yatırımlara şimdiden başlayıp idiomları öğrenmeye çalışın .

    ingilizce kelime hazinesi oldukça geniş bir dil bakmayın amcaya da dayıya da uncle dediklerine. şimdi öğrenmeye başlasanız bile yıllar sonra bilmediğiniz kelimelerle karşılaşacaksınız. o yüzden kelime olayını ertelemeyin.

    ben de çok iyi bildiğimi söyleyemem .ortalamanın biraz üstüne denk gelen ingilizcemle bu kadar tavsiye verebiliyorum. hadi kolay gelsin.

mesaj gönder