1. ekşi sözlükte yaşanan olaylara bir tema ya da sözleşme için ortalığı yıktılar demek, gezi olaylarında birkaç ağaç için eylem yapıyorlar demeye benziyor. bu olay, 'ticari itibarı zedeleyici içerik' ibaresiyle başlayan sansür ve keyfi uygulamaların, maddi kaygılarla yapılan yazar alımı ve yok edilen kuralların, çakal esnaf kafasıyla terk edilen prensiplerin yansımasıdır. elbet birçok kişinin patlamasına yol açacak bir kıvılcım olacaktı.

    silinen binlerce entry, kaybedilen yazarlar elbette ekşi sözlüğün hit sayısında ya da yoğunluğunda çok büyük bir kayıp yaşatmayacak ve zamanla tekrar dengelenecektir. peki ya içerik? bu olaya kadar gidişattan sıkılıp sessizce ortamı terk eden ya da yazmayı bırakanları da katarsak en büyük kayıp bugüne kadar sözlüğün eski haline sadık kalıp okunacak düzeyde entry girenler arasından yaşandı. muhtemelen yine ticari mantıkla yapılacak hızlı yazar alımlarıyla, sözlük büyük oranda küfürlü maç ve siyaset kavgası yapanlar ve bilgi içerikli, uzun entry girenlerle dalga geçenlerden oluşacak; ki zaten sözlüğün yeni 'gediklileri' eylem ya da tepki şöyle dursun hala küfürleşme ve birbirlerine format dahilinde laf sokmakla meşguller.

    ekşi sözlüğün donanımhaber/şikayetvar/spor-siyaset forumu kırması haline dönüşümü neredeyse tamamlanmış oluyor böylece. hit'i yine alırlar da şu bahsettikleri 'ticari itibar' olaylarını nasıl geliştirirler bilemiyorum.

    şu güne kadar yazmamış olsam da, iyi bir potansiyeli olduğunu düşünüp yaklaşık 1 yıl önce üye olduğum youreads'e, ekşi sözlük'ten büyük bir hareket olmasına da çok sevindim. umarım burası çok daha hareketli ve kaliteli bir platform olacak.

mesaj gönder