1. öncelikle insan türünün erkek cinsini ele alalım.

    günümüz şartlarında sağlıklı bir erkek sadece bir günde onlarca kadını dölleyerek hamile bırakabilir ve neslinin devamını çok çok çok fazla bir şekilde sağlayabilir (mi?)
    fakat unutmamamız gereken şey şu ki karşıdaki kadın bunu belirli şartlar altında isteyecektir.
    hamilelik süresinde erkeğin yanında olması, çocuk doğumundan sonra yanında olması ve sorumluluğu paylaşması, en azından ekonomik olarak çocuğu büyütebilecek sorumluluğa sahip olması gibi "küçük" şartlar.
    önemli olan erkeğin çok eşli olması değil kadının o erkeği türünün devamı için seçmesidir.
    evrim teorisinde seçici erkek değil kadındır. bir erkek günümüz şartlarındaki korunma yöntemleriyle "çok eşli" olabilir ama klasik anlamda asla çok eşli olamaz. çünkü (post) modern anlamda çok eşlilik türün devamı değil cinsel ve duygusal ilişkiden alınan hazdır.

    buradan çıkardığım sonuç; bir erkek bir kadınla türünün devamını sağlayabilir diğer kadınlarla zevk için seks yapar. bu da evrime göre çok eşlilik değildir.

    belirli bir hayvan türüne özel değil genel erkek hayvanlar için yazıyorum.

    hayvanlarda bize olduğu gibi kadın hayvan belirli şartlar sunmaz.
    çünkü çoğu hayvanın kadın cinsi doğacak olan çocukları kendisi doğurabilir yetiştirebilir ve hayata hazır hale getirebilir. erkek hayvanlar çok eşlidir çünkü seks sebepleri zevk değil türünün devamını sağlamaktır. burada en önemli nokta şudur:
    hayvanlarda kadınlar da çok eşlidir. kadın bir hayvan ben geçen çiftleşme dönemimde şu erkek hayvanla çiftleştim dur onu arayayım demez. ortamdaki ona uygun olan erkeği seçer ve onunla çiftleşir.

    hayvanlarda dişi yerine "kadın" kullandım ki her şeyi aynı kefeye koymayalım!

mesaj gönder