• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.20)
the hateful eight - quentin tarantino
spaghetti delisi tarantino, kill bill vol.2 ve django unchained'den sonra yeniden aynı sularda yüzüyor. tim roth ve michael madsen'i yeniden bir araya getirdiği filmde kurt russell, jennifer jason leigh, samuel l. jackson, bruce dern gibi oyuncular da yer alacak.
  1. koskoca 3 saat süren, milletin ilk yarı bittiğinde topuklayarak kaçtığı, ilginç bir film oldu hateful eight. ben de ikinci yarıda artık heyecan gelir dedikçe film uzadı, uzadı. ya tarantino, niye aksiyon ve eğlenceli sahneleri 10 dk ya indirgedin. eski filmlerinde diyaloglar yine uzun olurdu, güldürürdü. fakat bu filmle kıyaslayınca diyaloglar hem daha kısa hem de daha eğlenceliydi.

    kendi tarzından hiç vazgeçmiyor. ama her filmde de aynı tarzı kullanması artık sıradan gelmeye başladı. tamam bir pulp fiction' u 500 sene ömür verseler yine çekemez^:bence^, ama doğal olarak daha fazla şaheser bekliyoruz. hele hele bir western filminin tek mekanda geçmesi western' e ihanettir.

    tabi müzikler için morricone şaheseri demek düşer. sırf kendisinin müziklerini yaptığı filmler, kendisi için izlenir.

    son olarak, tarantino polisiye bir film yapıp vahşeti orada arttırsın demek isterim. ya da kriminaller olsun yine, reservoir dogs' daki gibi. çünkü tarzı western' e değil modern çağa yakışıyor.

mesaj gönder