1. din ile dalga geçilmesinin etikliği analiz edilir çoğu zaman,ancak bu sefer farklı olarak neden din ile dalga geçildiğini sorgulayalım isterseniz.

    öncelikle,din,insanı daha iyi biri yapması gerekirken gruplaştıran,eleştirilere kapalı hale getiren,dogmatik ve saldırgan bir hale getiriyor,özellikle ortadoğu coğrafyasında. ' gerçek islam bu değil' düşüncesine sahip bireyler bile bazen zararsız mizahi şeylere hoşnutsuz yaklaşır.

    ayrıca,kendi gerçeklerine ters düşen bir soru sorulduğunda veya yorum yapıldığında sizi ateist olarak görürler. ne olursanız olun,sorgulamadıkları için gözlerinde ateizm dışında dine şüpheli insan modeli bulamazsınız. elbette ki bunlar çoğunluk adına yapılan yorumlar,kaliteli dindar insanlara da rastlayabilirsiniz.

    ' sizin dininiz size,benimkisi ise banadır.' gibi bir cümle varken kendim gördüğüm bir gerçek de şudur ki,'selamün aleyküm' gibi bir lafta ısrar edenler var. resmi bir kurumda bile ' merhaba,iyi günler ' yerine ' selamün aleyküm' gibi bir iletişim etkeni kullanan dindarların sayısı gerçekten çok fazla. bu ülkede yaşayan birinin fikir terörizmine maruz kalmaması mümkün değil. etrafınıza bir bakın,kaç tane cami görüyorsunuz? buna rağmen hala cami yapılıyor değil mi? diyanete ayrılan bütçeye göz atmanızı öneririm.

    uzun lafın kısası,din ile dalga geçilmesi bazen insanların gördüğü fikir baskısına karşı zararsız bir eylem olabilir. nasıl değil neden diye sormak lazım bazen. ve hayır,ateist değilim.
    kg

mesaj gönder