1. bir sözlük için en önemli şeylerdendir aslında. okumak, oylamak da önemli ama okumak için önce yazılması lazım. herkes bildiği konularda elinden geldiğince fazla yazacak ki kafamıza bir şey takıldığında okuyabilelim. mesela ben sözlüğe ilk girdiğimde toyota camry diye arattım, yoktu. sonra toyota corolla diye arattım o da yoktu ve ben de bunu bir kural zannedip "demek ki adamlar modeller için başlık açmayıp sırf markaların başlıklarına yazıyorlar" diye düşündüm. yazacağımı da direkt toyota başlığına yazdım. hatta sonra bunun bir kural olmadığını öğrendiğimde o başlıkların olmamasına şaşırmıştım. ben youreads nedir bilmeden tesadüfen gelmiş olsam "bunlar bile yoksa hiçbir şey yoktur ki burada" deyip gidebilir ve bir daha uğramayabilirdim.

    tamam bugüne kadar çok emek verilmiş ama hala o kadar çok eksik var ki.

    birisi bir yerden sözlük linkine tıkladığında onun aradığı bilgileri bulabilmesi lazım. adama "o yazılmamış, bu da yok, şunun hakkında da yazan olmamış" dersen bir anlamı kalmaz. o ziyaretçi aradığı başlıklarda doyurucu yorumlar görecek ki; sözlüğü yer imlerine ekleyip her merak ettiği şey için gelip buraya baksın (hatta ilerleyen zamanlarda belki o da katkı vermek isteyip gelip yazar olup bildiklerini anlatmak isteyecek). aynı şey buradaki yazarlar için de geçerli. ben hala bir konuda bilgi almak için gidip ekşi'deki çöplerin arasında işe yarar entry aramamalıyım. "şu marka telefon nasılmış?", "şu servis sağlayıcı ile sorun yaşayan var mıymış?", "şu filmi seyredeceğim/diziye başlayacağım/oyunu alacağım ama millet ne demiş acaba?" gibi sorulara doyurucu cevapları buradan da alabilmeli insanlar. ben her sorumda ekşi çöplüğünü eşelemek zorunda kalacaksam ne anladım o işten? atıyorum sen bugün türk telekom başlığına yazarsın ama benim onu bugün okumam çok da önemli değil. ben onu ne zaman okuyacağım? türk telekom'dan bir hizmet almaya karar verme aşamasında. ya da bir müzik ekledin, ben onu bugün değil de 10 gün sonra içerken dinleyeyim, ne farkeder?

    bu tabii ki birden bire olacak bir şey değil. belki de yıllar gerektirecek ama bari insanların yazma şevkini kırmayın da olabilecek en kısa sürede olsun.

    ego tatmini için yazmıyorsak, yorumlarımızın şu an yeteri kadar oylanmaması, favorilenmemesi ve hatta herkes tarafından okunmaması bile büyük bir mesele olmamalı. biz yazacağımızı yazalım, ileride ihtiyacı olan gelir alır zaten. her şeyi yazalım derken de 2 üstteki entry'i bile okumadan hepimiz birebir aynı şeyleri yazalım demiyorum. farklı bilgiler, farklı bakış açıları, farklı insanlar, farklı hikayeler.

mesaj gönder