1. bir süredir yaptığım iş görüşmelerinden yola çıkarak gerçekten iyi veya kötü bir iş görüşmesi geçirmiş olanların başlarından geçeni aydınlatıcı bir dille yazması gerektiğini düşündüğüm başlıktır.

    reklam yazarlığı üzerine henüz iş görüşmesinden çıktım. ne yazık ki mesleki deneyimim yok. lakin cv göndermeden sinirli ve ukalaymışım gibi yazdığım uzun bir kişisel tanıtım maili sonrasında gülümseyerek dönüş yaptılar ve bugüne randevu verdiler.

    kreatif olmak iş için başlıca unsurlardan biri diyerek yüz yüze görüşmek istemişler. elin boş gelme diyerek sonlandırmışlar.

    ben de kuru pasta ve 5 litrelik ambalajı sökülmüş su ile gittim.. gülümseyerek karşıladılar ve şaka yapmıştık dediler. poşeti uzattım, suyu almak için uzandılar, suyu geri çekerek bu benim, bende kalsın dedim.. meraklı gözlerle neden der gibi baktılar.. olumsuz geçerse kendimi yakacağım, benzin bu, diyerek geçtim oturdum, suyu da yanıma koydum.. çok riskli idi, çünkü gündemimiz malum, her şeyi kaldırabilecek günlerden geçmiyoruz.. fakat tavırlarımla iyi ayarlayabildiğim için kahkaha attılar ve peki diyerek sohbete başladılar benimle..

    yazdığım sosyal mecra yazıları, iki reklam örneğim ve yazdığım uzun metraj film ya da sit-com dizimden örnekler istediler, haftaya randevu verdiler. yaratıcı olduğumu düşünmüşler ki çağırmışlar, yukarıdaki şakayı da kararında yaptım ki randevu alabildim. bakalım, eğer örneklerimi de beğenirlerse o gün de yaptığım hareketleri ve kurduğum diyalog örneklerini tekrar yazarım..

    şu ana kadar olan durum için tavsiyem;

    şık giyinin..
    medya yahut reklam sektörü ise takım elbiseye gerek yok, temiz olun..
    yaratıcı bir iş için gittiyseniz uçuk şakaları ciddi bir tavırla kararında yaparsanız kimse ciddiyetsiz olarak algılamıyor..
    gittiğiniz iş ile alakalı önceden araştırma yapın..
    örnek teşkil edecek işlerinizi yoksa dahi yapıp, oluşturup öyle gidin.

mesaj gönder