1. emek emek çalışıp kazandığım, biraz da ders çalışmayı sevdiğim için daha rahat yerleştiğim kurumdur. ne var ki dersleri severek girdiğim kurumdan iğrenerek mezun olmama ramak kaldı. gerek öğretmenleriyle gerek idaresiyle hatta bırak teker teker saymayı, genelleme yaparak baktığımda içinde barındırdığı bütün insanlarla üzerimdeki emeklerini reddetmek haddim değil. gerçekten. beni günleri sayar hale getirdikleri için, çevremde ne kadar değişik tipte insanlar olabileceğini gösterdikleri için ve insanlardan iğrendirdikleri için hepsinin bende yeri ayrı.

    homofobiği mi dersin, okuduğum kitaba laf söyleyeni mi? yazılını tekrar okusam 40'tan yüksek not alamazsın diyerek sınıfta öğrencisini aşağılayan öğretmen, arkadaşlarını aldığı puanla ezmeye çalışan öğrenci... eklemeyi unuttum, dersi yarıda bırakıp siyasete girenleri de içerisinde barındırıyor. yani ne ararsanız var.

    yalnızca biliyorum ki, buradakinden kurtulmak için yine ders çalışmam gerekiyor. fakat kendimi kurtarmak için gideceğim yer yine böyle tip tip insanları barındırıyor. ne yapmam gerektiğini bilmediğim, bana bunun dışında her şeyi öğretmeye çalışan bir kurumda okuyorum, evet.

    ayrıca bu kurum beni mezun etmek için üç ayda bir (o da haftalarca gecikiyor tabii) aldığım bursluluk paramdan bir kısmını feda etmemi istedi. vereceğim parayla çok daha iyi şeyler yapabilirim, bu yüzden sessizce oturup kendi kendimi mezun edeceğim günü bekliyorum.

mesaj gönder